Nieuws
Now Reading
Casual Connect vertrekt wederom uit Amsterdam
0

Casual Connect vertrekt wederom uit Amsterdam

by Alessandra van Otterlo18 februari, 2016

Vandaag is de laatste dag van Casual Connect in Amsterdam en kans is dat we het event voorlopig niet terug zien.

Toen Casual Connect in 2008 aankondigde Amsterdam te verruilen voor Hamburg schreef de, op dat moment bij Spil werkende, Reinout te Brake een pittig stuk op Marketing Facts. Het bericht werd opgepikt door het Parool, waarna de verantwoordelijk wethouder, Lodewijk Asscher contact zocht met de Casual Connect organisatie om te proberen het populaire evenement terug te halen naar de hoofdstad. Het duurde even, maar de lobby van Amsterdam, Te Brake en diverse anderen zorgde ervoor dat Casual Connect Europe in 2014 terugkeerde naar Amsterdam.

Helaas blijkt dit niet van lange duur, want de organisatie heeft deze week aan verschillende mensen, waaronder het Duitse Gamesmarkt, bevestigd dat ze volgend jaar neerstrijken in Berlijn. Verdere details of de reden voor de aanstaande verhuizing zijn niet bekend gemaakt.

Casual Connect

(foto: Casual Connect)

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).