Weekafsluiting
Now Reading
Weekafsluiting week 6: Tips, kort nieuws, grappige berichten en reminders
0

Weekafsluiting week 6: Tips, kort nieuws, grappige berichten en reminders

by Alessandra van Otterlo12 februari, 2016

In de weekafsluiting een aantal ‘random’ dingen die we jullie niet willen onthouden, omdat ze nuttig, interessant of gewoon grappig zijn.

Casual Connect feestjes

Volgende week strijkt Casual Connect neer in Amsterdam. Wij verzamelde een overzicht van de verschillende side-events.

Luftrausers en Renowned Explorers in Mac app store

We ontdekten (pun intended) twee nieuwe Nederlandse games in de Apple Mac App Store. De Mac-versie van Renowned Explorers (Abbey Games) kost €19,99. Luftrausers (Vlambeer) is te downloaden voor €9,99. Klik op de gametitels voor directe links naar de store.

renowned explorers

Amazon kondigt nieuwe engine aan

Afgelopen week kondigde Amazon een nieuwe gratis engine aan. Lumberyard is een gratis cross-platform 3D engine gebaseerd op de CryEngine van Crytek. Developers kunnen al aan de gang met een beta-versie van de engine.
Voor meer informatie kan je onder andere terecht op de FAQ pagina van Lumberyard.

GGJNL Demo Night

Op 25 februari is Microsoft host van de Global Game Jam NL Demo Night. Tussen 6 en half 10 is iedereen welkom om een selectie te spelen van games gemaakt op verschillende GGJNL locaties. Dit jaar is er geen nationale competitie (en dus ook geen kleine uil. Als je er de 25e bij wilt zijn kan je je via Eventbrite aanmelden.

Heroki op Apple TV

Sinds juli is Heroki al speelbaar op iPhone, iPad and iPod, maar nu is de game ook uitgebracht voor Apple TV. Dat gaat gepaard met een hele nieuwe trailer.

Geld verdienen met een zeepbel

Een niet nader te noemen televisieproductiebedrijf grijpt het NRC voorpaginabericht aan om hun sponsored content programma bij een van de commerciële zenders gevuld te krijgen. Onder het mom van “Wij willen graag een positief tegengeluid laten horen.” bieden ze bedrijven een betaald plekje in hun programma aan. Het bericht uit NRC is al een week oud, maar de reacties sijpelen nog even door. Vinden we reacties relevant, dan plaatsen we ze onder het opiniestuk dat we hebben geschreven.

Spinawards deadline in zicht

Het is nog tot 29 februari mogelijk om je game in te zenden voor een Spinaward. In aanmerking komen digitale games waarbij de game de kern van het idee is (adver games, applied games). De game hoeft geen communicatie-idee te zijn, maar moet wel een ‘ijzersterk gaming concept’ hebben. De kosten voor het inzenden bedragen € 295,- exclusief BTW.

Leren over Ludodidactiek

Deze zomer organiseren het Amsterdamse IJsfontein en de HKU een Summerschool Ludodidactiek. Ludo-wat? Juist, en daarom is er dus een summerschool. Wil je nu al wat meer leren over ludodidactiek of meer te weten over de summerschool, dan kan je terecht op de website van IJsfontein.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).