Weekafsluiting
Now Reading
Control Weekly • Kyn bijna uit, Holland en België op Gamescom, investeringen en een gamejam
0

Control Weekly • Kyn bijna uit, Holland en België op Gamescom, investeringen en een gamejam

by Eric Bartelson24 juli, 2015

Met deze week de eerste bik op het Holland Paviljoen op Gamescom, Vlamingen en Walen gezamenlijk op Belgisch Paviljoen, Extra investering voor Stolen Couch en nieuwe games. Bovenstaand beeld is een detail van de cover van de allereerste papieren uitgave van Control500, gemaakt door Sonja van Vuure

Dit is ’t Holland Paviljoen op Gamescom

Gamescom is around the corner en zo ziet het Holland Paviljoen eruit in de Business Area. Er is ruimte voor tien arcadekasten met indies die door het Fonds voor de Creatieve Industrie zijn gekozen. Verder is er plek voor BoosterMedia, Gamious, Iceberg Interactive, Leaseweb, Paladin Studios, SassyBot Studio, SOEDESCO, Tingly Games en Vertigo Games.

Schermafbeelding_2015-07-10_om_16.12.58

Belgische Gamescom-borrel

Onze zuiderburen hebben voor het eerst een gezamenlijk Belgisch paviljoen, dus Vlaanderen, Wallonië en Brussel gebroederlijk bij elkaar. Dat vraagt om een borrel met Belgische biertjes en dat is precies het plan! Woensdag 5 augustus is dus de borrel bij de buren: Belgian Beer Cafe. Meld je snel hier aan.

Schermafbeelding 2015-07-22 om 12.05.42

Pillo Summer GameJam

Van 21 tot en met 23 augustus vindt in Eindhoven de Pillo Summer GameJam plaats. Pillo, dat is een controller in de vorm van een… kussen –inderdaad, vandaar de naam. Daar zijn vast originele games voor te verzinnen: https://www.facebook.com/events/859522260804175/

Stolen Couch haalt extra investering op

https://www.linkedin.com/pulse/stolen-couch-games-receives-additional-funding-eric-diepeveen?trk=pulse_spock-articles

Zo kwam de mooie Control500 cover tot stand

Sonja van Vuure maakte de coverplaat voor de eerste papieren uitgave van Control500. Op haar eigen website gaat ze in op de totstandkoming van de afbeelding. Daar staat ook een versie zonder alle tekst die op een magazinecover staat.

11751861_1638562786360430_2138937293952002521_n

Trailers en video’s

Kyn van tweemanstudio Tangrin komt uit op 28 juli:

Broken Bots van Bunnycopter komt over een week uit op Steam Early Access

Sjors Houkes houdt een praatje over alternatieve controllers tijdens Screenshake:

En dan nog even dit:

Check zeker de koele manier waarop Unity 10 jaar in de business viert.

Of deze video met een redelijk Holland-gehalte:

Uit Nu!

No Time to Explain van TinyBuild is uit voor Xbox One:

Peter Dijkstra (ex-Vogelsap) heeft dit funky online spelletje voor Daktyl gemaakt:

Schermafbeelding 2015-07-22 om 22.39.10

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.