Weekafsluiting
Now Reading
Control Weekly • Einde van Tale of Tales, Eindexamen, Kickstarters, Greenlight en Awards
1

Control Weekly • Einde van Tale of Tales, Eindexamen, Kickstarters, Greenlight en Awards

by Eric Bartelson26 juni, 2015

Met deze week het einde van Tale of Tales, eindexamenwerk HKU- en NHTV-studenten, schrijf je game in voor de Dutch Game Awards 2015, steun deze Nederlandse en Vlaamse Kickstarters, Monobanda-spin off wint prijs en veel meer. Bovenstaand artwork is afkomstig van het examenwerk van Jort van Welbergen. 

Gamelab Barcelona round up

Alessandra van Otterlo was deze week in Barcelona voor Gamelab, een internationaal gamecongres met interessante sprekers. Zij deed verslag van de meest opmerkelijke praatjes en interviews.

Lees haar verslaggeving hier. 

logo

Dutch Game Awards 2015

Alle games ontwikkeld door een Nederlandse of Vlaamse game developer dingen mee naar de prestigieuze Dutch Game Awards. Om kans te maken op een award moet de betreffende game:

• Uitgebracht zijn of eerste oplevering hebben tussen 1 juli 2014 en 1 juli 2015.
• Door de ontwikkelaars of producenten zelf aangemeld worden via de website www.dutchgameawards.nl

Deadline aanmelden: 1 juli 2015

Tale of Tales stopt met games

In een blogpost kondigde indieduo Tale of Tales aan te stoppen met het maken van games. De laatste game Sunset had al hun spaargeld gekost en de verkoop was in de eerste weken ronduit teleurstellend. Michaël Samyn & Auriea Harvey blijven actief in de wereld van kunst, maar opereren dus niet langer als gamemakers. Tale of Tales heeft een hele rits opmerkelijke games afgeleverd die wereldwijd gamemakers heeft geïnspireerd. Een bekend voorbeeld is Uncharted 2. Het level in een bergdorpje kwam tot stand nadat game director Richard Lemarchand The Graveyard had gespeeld.

Lancering Utomik en NHTV studenten showcase

De studenten van de opleiding International Game Architecture and Design aan NHTV Breda tonen op 2 juli hun projecten op de Showcase Day aan de Mgr Hopmansstraat in Breda. Op die dag wordt ook Utomik gelanceerd, een online distributieplatform voor games. NHTV-studenten krijgen de kans hun games hier te lanceren.

Hieronder het examenwerk van Wilbert Oosterom (die hiermee een 10 scoorde):

HKU Studenten tonen eindexamenwerk

Van 1 t/m 3 juli presenteren ruim 150 afstuderende kunstenaars en creatieve professionals van HKU Media, Muziek en Technologie, Games en Interactie hun werk aan de Oude Amersfoortseweg 131 in Hilversum. Het evenement is gratis toegankelijk. De eindexamenexpositie is onderdeel van het HKU-brede eindexamenevenement Exposure 2015. Het volledige programma, nieuws rondom HKU Exposure, de afstudeerders en hun werk is te vinden op exposure.hku.nl

Check hieronder het examenwerk van Rutger Klunder:

Deelname South by Southwest

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept makers uit de e-cultuur, film- en game-industrie op om een voorstel in te dienen dat is gericht op de programmaonderdelen ‘Interactive’ of ‘Digital Domain’ van het South by Southwest festival (SXSW) 2016. Het fonds stelt tien beurzen ter beschikking van maximaal € 6.000 per project.

Kickstarters

Trailers en video’s

Na vijf jaar devlopment is Heroki van Picomy dan toch echt bijna af:

Cross of the Dutchman van Triangle Studios komt in september uit. Help de game door Greenlight heen:

Jesse van Dijk (Bungie) legt uit hoe hij in Amerika is doorgebroken:

En dan nog even dit:

  • De professionele gametak van NHTV, Atlantis Games, maakt een spel voor de plantenkwekerijsector om het werken in deze branch te stimuleren.
  • PreviewLabs bestaat 5 jaar en viert dat met deze nieuwe website.
  • Active Cues Tovertafel (spin off van Monobanda) won gisterenavond de New Venture award voor meest innovatie startup van Nederland. Ze maken dit.

11055372_10152991769155893_7669815891999720839_n

  • De onthulling van Horizon heeft wel wat losgemaakt. Guerrilla Games ontving al aardig wat fan art van hoofdpersoon Aloy:

Schermafbeelding 2015-06-25 om 12.21.36

Uit Nu!

Interstellar Rift van Split Polygon is uit op Steam Early Access

Backyard Digger van Wrecking Koala is uit op iOS en Android:

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.