Nieuws
Now Reading
E3 2015 • De nieuwe focus van Two Tribes: “Rive is voor hardcore gamers”
0

E3 2015 • De nieuwe focus van Two Tribes: “Rive is voor hardcore gamers”

by Alessandra van Otterlo19 juni, 2015

Ook buiten de beursvloer om gebeurt er steeds meer tijdens E3. Zo organiseert de Media Indie Exchange een MIX indie showcase in het naast het LA Convention Center gelegen LA Live. Hier liep Control Martijn Reuvers, een van de oprichters van Two Tribes, tegen het lijf.

Dit is niet de eerste keer dat Two Tribes deelneemt aan een MIX showcase event. Een plek op de E3 beursvloer is voor de gemiddelde indie niet te betalen en de MIX biedt de kleine developer een goedkoop alternatief. De game die Reuver bij zich heeft is Rive, een combinatie tussen twin-stick shooter en platformer. Hoewel development vordert laat de release toch wat langer op zich wachten dan in eerste instantie gedacht. De launch staat nu gepland voor begin 2016.

Langer dan verwacht

De Amersfoortse developer is na het faillissement in 2013 weer opgekrabbeld en met een team van drie man wordt er hard aan Rive gewerkt. De afgeslankte studio betekent een fikse kostenverlaging, maar gevolg is wel dat development langer duurt dan verwacht. Toch ziet Reuver een Kickstarter of Steam Early Access niet zitten: “Voor Kickstarter is Rive te af en met Early Access is het lastig om de aandacht van publiek en pers lang vast te houden. Ik ga liever voor een gewone launch wanneer de game af is.”

This is hardcore

Met Rive richt Two Tribes zich op een meer specifiek publiek dan met eerdere games. Reuvers: “Met Toki Tori wilden we een veel te breed publiek aanspreken en daardoor verloren we de focus. Met Rive gaan we bewust voor een niche en de meer hardcore speler.” Verder dan de huidige game kijkt Reuver niet. Hij wil eerst afwachten wat Rive gaat doen om een besluit te nemen over de toekomst: “Als Rive niet aanslaat dan is het de tweede game op rij die het niet goed doet. Misschien ben ik dan wel even klaar met het maken van games.”

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).