Nieuws
Now Reading
Verwacht: Guerrilla’s nieuwe game vannacht onthuld
0

Verwacht: Guerrilla’s nieuwe game vannacht onthuld

by Matthijs Dierckx15 juni, 2015

Ok, zeker weten doen we het niet, maar toch. De kans is groot dat we morgen tijdens het ontbijt kijken naar de eerste trailers van de nieuwe game van Guerrilla Games.

Dat de wereld nog zo weinig weet over het project met de werktitel ‘Horizon’, mag een klein wonder heten. De ontwikkeling startte enkele jaren geleden en meer dan die werktitel en welgeteld drie stukken artwork zijn niet geopenbaard.

Dat betekent wel dat Neerlands grootste en meest prominente studio vannacht de show kan stelen met een game die al een heel eind onderweg is. Eén ding is zeker, de Amsterdammers zijn begonnen aan een compleet nieuw avontuur, dat geheel los staat van Killzone.

Ook zijn we benieuwd naar het nieuwe project van Guerrilla Cambridge. Het zou ons weinig verbazen als ook deze studio, een volle dochter van Amsterdam, haar nieuwe project toont.

Zet Sony de Amsterdammers inderdaad op het podium –waarschijnlijk in de vorm van Hermen Hulst– dan is de Nederlandse inbreng aanzienlijk groter dan bij Microsoft. Hoewel we daar aangenaam verrast werden met een kort maar krachtig optreden van Sherida Halatoe met haar Beyond Eyes.

Wat betreft Guerrilla: na vannacht weten we meer. Wie om 3:00 am Nederlandse tijd het allemaal live wil volgen, het kan hier:

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.