Weekafsluiting
Now Reading
Control Weekly • E3 voorpret, Steam Summer Sales, nieuwe Adam’s Venture
0

Control Weekly • E3 voorpret, Steam Summer Sales, nieuwe Adam’s Venture

by Eric Bartelson12 juni, 2015

Met deze week E3 voorpret, Steam Summer Sale, de nieuwe Adam’s Venture, VAF Gamefonds-aanvraagdag, slaapverwekkende game jam en heel veel games en video’s. Bovenstaand beeld komt uit de game Rive, de veelbelovende knaller van Two Tribes die ook speelbaar is op de komende E3. 

Volgende week E3

Volgende week staat het nieuws voor een belangrijk deel in het teken van de E3. We weten dat Guerrilla Games tijdens de Sony persconferentie eindelijk onthult waar het de afgelopen jaren zo stiekem mee bezig is geweest. De game, onder de werktitel Horizons, kan wel eens het grootste nieuwe IP van de E3 worden. Verder schijnt ook de Guerrilla-vestiging in Cambridge een nieuwe game te tonen. Bekijk de live stream van de Sony persconferentie hier op deze site. Je moet dan wel om 3 uur uit je bed in de nacht van maandag op dinsdag.

Verder natuurlijk veel nieuws en nieuwe games bij de verschillende persconferenties en vanaf de beursvloer. Onze reizende reporter Alessandra van Otterlo is aanwezig voor interviews en sfeerreportages.

Schermafbeelding 2015-06-12 om 14.01.38

Steam Summer Sale begonnen

Aaaaah help! De grote Steam Summer Sale is weer begonnen en dat betekent een aanslag voor je portemonnee, maar voor veel Nederlandse en Vlaamse developers een goede kans om weer goed te verdienen. Elke dag komen nieuwe games in de aanbieding. Check vandaag bijvoorbeeld die van Vanguard Games, Larian Studios, Triumph Studios of Tale of Tales.

Schermafbeelding 2015-06-12 om 12.46.21

VAF Gamefonds

In Vlaanderen kunnen developers beroep doen op het VAF Gamefonds voor een financiële injectie. Maar niet iedereen weet hoe zo’n aanvraag het beste gedaan kan worden. Daarom wordt op 24 juni in het VAF Gamefonds-kantoor een bijeenkomst georganiseerd waar juryleden van het fonds en developers als Grin en Monkube voorlichting geven over de procedure. Meld je nu hier aan.

VAF_GAME_wit

Adam’s Venture Origins

Een paar weken geleden verraste Soedesco ons met het nieuws dat het de rechten van de game Adam’s Venture had gekocht. Nu laat de publisher zien wat nou eigenlijk de plannen zijn met het IP. Eerste project is het samenvoegen van de drie delen tot een groot avontuur: Adam’s Venture: Origins. Uit het persbericht:

While Adam’s Venture: Origins will follow the story of the first three episodes the game has been been rebuilt in a new engine. Using Unity 5, Adam’s Venture: Origins will feature new, next-gen visuals, new gameplay, new animation work which will make this into a much improved and fresh experience.

Adam’s Venture; Origins won’t be just a remaster, this game will be the fulfillment of the original vision of Vertigo Games as facilitated by SOEDESCO.

AV_Origin_E3_04

Meld je aan voor Dutch Game Awards 2015

De Dutch Game Awards zijn dit jaar al op 30 september dus vergeet je niet eerder dan normaal in te schrijven. Inschrijving is open voor Nederlandse en Vlaamse games uitgebracht tussen 1 juli 2014 en 1 juli 2015. Er zijn in totaal 15 categorieën. De winnaars worden aangewezen door een vakjury, behalve de Control Industry Award: die wordt gekozen door de lezers van Control Magazine. SCHRIJF JE DUS SNEL IN! Doe dat hier. 

Slaapverwekkende Game Jam

Van 12 t/m 14 juni komen op het Creative College in Utrecht studenten van HKU Games en Interactie en ROC Midden Nederland, game developers en experts op het gebied van zorg en gezondheid samen om in één weekend tot creatieve en speelse oplossingen te komen waar iedereen beter van gaat slapen.

Trailers en video’s

Peter Warman van Newzoo over trends:

Soedesco heeft de Vlaamse developer Sileni Studios getekend en brengt in Q4 de zeer vermakelijke Mayan Death Robots uit.

En dan nog even dit

Eric Diepeveen legt Oculus Rift langs de Design meetlat:

Schermafbeelding 2015-06-12 om 14.15.40

Claynote deelt de adaptieve muziek van Nott’s Flying Friends:

Vergeet niet de Kickstarter van On A Roll te steunen:

Uit Nu!

Team6 maakt Steam onveilig met Monster Jam Battlegrounds

De Universiteit van Gent en Bazookas maakten Reclamewijs, een site met games die jongeren bewust maken van reclame.

Schermafbeelding 2015-06-12 om 12.24.14

 

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.