Weekafsluiting
Now Reading
Control Weekly • Lunagames failliet, Economieles van de Entreprenerd, Artcamp
0

Control Weekly • Lunagames failliet, Economieles van de Entreprenerd, Artcamp

by Eric Bartelson8 mei, 2015

Bovenstaand beeld is van freelance concept artist Titus Lunter die onlangs is begonnen als docent bij online kunstopleiding Art Camp. Check hier meer werk van hem.

Lunagames failliet

Lunagames was een uitgever en ontwikkelaar van (met name) mobiele games, gevestigd in Emmen. Het bedrijf scoorde hoge aantallen downloads op bijvoorbeeld de Nokia-platformen en scoorde bescheiden hitjes door in te spelen op actuele ontwikkelingen en events. Het was sinds kort ook op Steam actief met voor dat platform a-typische games.

Bekijk hier een overzicht van alle artikelen over Lunagames op deze site.

Door het faillissement zijn 10 arbeidsplaatsen verloren gegaan.

We hebben tot nu toe geen extra informatie over het faillissement, maar het ligt voor de hand dat ondanks hoge aantallen downloads de inkomsten uit de advertenties niet voldoende waren het bedrijf overeind te houden.

Ook slaagde het bedrijf er niet in een Kickstarter-campagne onder de aandacht te krijgen van een groter publiek. Luna League Soccer bereikte 7 backers voor een totaal van 304 euro –het doel was € 7.500. De game is uiteindelijk wel uitgebracht.

Vooralsnog zijn de spellen van de uitgever ter download beschikbaar op de diverse platformen.

Lunagames International B.V. te Emmen is failliet verklaard op 21-04-2015 door rechtbank Noord-Holland, vestiging Haarlem. Als curator is aangesteld mr. R.A. van Wijk. Er zijn nog geen faillissementsverslagen beschikbaar.

Dutch Game Association lanceert nieuwe website

De DGA heeft deze week de nieuwe (Engelstalige) website gelanceerd met verschillende platformen voor de verschillende onderdelen van gamesdevelopment. De website wordt officieel gelanceerd en geïntroduceerd tijdens de DGA dag in Pakhuis de Zwijger op 13 mei aanstaande. Stuur een mailtje als je erbij wil zijn.


Sjoerd is een Entrepenerd

Eén van de platformbeheerders van de nieuwe DGA site is Sjoerd Wennekes, zakelijk leider van Monobanda. In de YouTube serie De Entrepenerd behandelt hij de zakelijke kant van development. Daarbij heeft hij ook input van developers nodig dus bekijk die video en praat mee in de comments.

Flega Dag in Kortrijk op 27 Mei

Every year FLEGA hosts its general assembly, where all FLEGA members vote for our budgets. Voting is for FLEGA members only, but the general assembly is open to all and the perfect opportunity to discover what FLEGA has done during the past months and intends to do in the coming months.

Let your voice be heard: share your comments and suggestions with the board, the members and everyone else attending this annual event.

Afterwards go for an optional guided tour of The Level (state-of-the-art game incubator) and join us for a drink at our FLEGA Cafe.

Free event, open to all (voting members only), but please register upfront. Become a FLEGA member now.

Krijg les van Titus

This summer, Titus Lunter will be teaching Art Camp: Environment Concept Design. Titus is a gifted artist, and a phenomenal teacher. You do not want to miss out on this.

Screen Shot 2015-05-06 at 14.37.43

Spelen in het donker

An adventurous evening with games and interactive installations in the dark! Play in the Dark is a successful part of Playful Arts Festival. For SHINE Playful Arts Festival selected some exciting, accessible games and installations. Contributions from Alejandra Huerta Jara and López: Air Match, Cardboarders: Wayang workshop; Studio Bean: Soundodger and Philip Ehrmann: Weeping Angels. Location: Festivalhart – DRÔHME @ SHINE Festival. Paleiskwartier ‘s-Hertogenbosch. Zaterdag 16 Mei om 20.00 uur.

Geheim project? Welk geheim project?

Trailers en video’s

Polygon praat over Verdun.

En dan nog even dit:

  • De mesjogge rechtszaak die tegen Sony was aangespannen vanwege de niet behaalde, maar wel beloofde 1080p resolutie in Killzone: Shadow Fall multiplayer is nietig verklaard.
  • Interessepeiling deelname Holland Paviljoen op Tokyo Game Show in opdracht van Ministerie van Buitenlandse zaken. KLIK HIER voor meer info.
  • Guns, Gore & Cannoli van het Vlaamse Crazy Monkey Studios scoort goed in de eerste week in de verkoop. 20.000 exemplaren vlogen over de digitale toonbank van Steam
  • Dimension Drive van 2Awesome studio heeft nog 5 dagen om 17.000 euro op te halen. Ze kondigen de samenwerking met weer een andere game aan, dit keer Drifting Lands.

unnamed

Screen Shot 2015-05-04 at 11.28.01

Uit Nu!

Malebolgia van het Vlaamse Dascumaru (Jochen Mistiaen) is nu te spelen via Steam

Kika & Bob van LuGus Games is nu te spelen op iOS.

screen520x924

Monkube heeft twee versies van BlastBall in de aanbieding, GO en MAX. Go is de gratis versie die de spelregels van BlastBall uitlegt en je per spel 15 beurten geeft. Vind je de puzzel-mechanic leuk, dan koop je MAX om met alle toeters en bellen erbij aan de slag te gaan. Je krijgt in de volledige versie 25 zetten die kunnen leiden tot waanzinnige scores.

GO op iOS, Android en Windows Phone

MAX op iOS, Android en Windows Phone

Stratego van Youdagames krijgt een grote update ter ere van het 200 jarig jublieum van de Slag bij Waterloo. Haal ‘m hier op iOS, Android, Amazon of Facebook.

STRATSP_960x640_05_NL

Castaway Paradise van Stolen Couch Games is nu ook te spelen via Steam.

Screen Shot 2015-05-08 at 12.50.04

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.