Weekafsluiting
Now Reading
Control Weekly • Nieuwe Game Incubator, nieuwe trailers, nieuwe games en meer nieuws
0

Control Weekly • Nieuwe Game Incubator, nieuwe trailers, nieuwe games en meer nieuws

by Eric Bartelson1 mei, 2015

Bovenstaand beeld is een ingame screenshot van Guns, Gore & Cannoli van Super Monkey Studios. 

Laatste dag oproep deelname Gamescom

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ondersteunt ook dit jaar tien Nederlandse indie developers die hun game willen tonen op het Holland Paviljoen tijdens Gamescom 2015. Ben je geïnteresseerd om mee te doen? Stuur dan je game, inclusief motivatie, uiterlijk vandaag 1 mei in via de online aanvraagomgeving van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Lees hier meer over deze regeling.

Nieuwe Game incubator

Arnhem is een nieuwe game incubator rijker onder de naam Yellow Riders.

De week van Rami (en Vlambeer)

Rami op Al Jazeera over gamedev.world en culturele diversiteit.

Rami praat met Leigh Alexander tijdens A Maze.


Rami en Paul Veer zitten in het tv programma Willem Wever.

Screen Shot 2015-04-30 at 15.11.06

Nuclear Throne breekt de 1 miljoen dollar grens.

Moodbot 2.0! Wacht… was er een 1.0?

MoodNewsBanner

The Moodbot consortium of the mental health institutions Altrecht, the Kijvelanden, Arkin, GGZ Centraal and the Growing Games program join forces to bring the Moodbot game concept (originally developed by Altrecht and the Utrecht School of Arts) to the next level! The primary goal is that all mental health institutions and practices in the Netherlands can make use of Moodbot. Moodbot gives a large group of people the opportunity to express themselves without having to talk directly.

Alle Shmupsen verzamelen

We are David Jimenez and Alejandro Santiago from 2Awesome Studio and we would like to inform you about an Dimension Drive and Roche Fusion crossover! Both teams love shmups and as a big fans of this genre we decided to team up and share knowledge to make our games even better. — Create a new power up inspired on each others games. There will be a Dimension Drive power up inside Roche Fusion and Dimension Drive will include one of the current Roche Fusion’s power ups.

Open Oproep Literaire Games

Uit nieuwsgierigheid naar de interactiemogelijkheden tussen literatuur en games, schrijven het Nederlands Letterenfonds en het Gamefonds de Open Oproep Literaire Games uit. Deze eenmalige ronde zal in juni 2015 plaatsvinden en is exclusief voor de ontwikkeling en productie van Nederlandstalige literaire games. Auteurs en gameontwikkelaars kunnen binnen deze Open Oproep een voorstel indienen voor de gezamenlijke ontwikkeling van een literaire spelervaring.

Lees meer >>

Trailers

Space Grunts van Orange pixel in actie:

Twirlbound is klaar met de puzzelgame With the Wind. Uit op 14 mei op iOS.

 

Bekijk de teaser van de documentaire die de Dutch Games Association heeft laten maken over de Nederlandse gamesindustrie. Hij gaat in première tijdens de DGA dag op 13 mei in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

En dan nog dit:

Ostrich Banditos scoort een prachtige 10 voor Westerado: Double Barreled op Destructoid.

Check de soundtrack van Karmaflow op de 3 voor 12 Luisterpaal. Act II komt binnenkort uit.

Een schattige videoreview van Bubble Charme van Tingly Games.

Het voetbaltenue van Larian

CD1y0QAWYAEAMyi

Uit Nu!

Guns, Gore & Cannoli van Crazy Monkey Studios is te spelen op Steam.

Verdun van M2H en BlackMill Games is nu uit op Steam:

Jelly Reef, de allerlaatste van Game Oven is nu uit voor iOS apparaten:

Ultimo Soccer is speelbaar op Newgrounds.

ultimo soccer

Bike Run van X-Interactive2 is uit voor iOS.

LevelsScreen

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.