Weekafsluiting
Now Reading
Control Weekly • De zeven belangrijkste gebeurtenissen in Week 12 plus nieuwe games
0

Control Weekly • De zeven belangrijkste gebeurtenissen in Week 12 plus nieuwe games

by Eric Bartelson20 maart, 2015

Het beeld van deze week komt van freelance concept artist Robin Florie. Het heet Anti Gravity City.  Check hier meer werk van hem

Lancering Control500 (ctrl500.com) Beta

Vorige week hebben we ons nieuwe project (soft) gelanceerd: Control500. Het is een internationale site met verhalen over gamedevelopment. Denk Post Mortems, maar dan toegespitst op een specifiek onderdeel daarvan. De 500 in de naam slaat op het aantal woorden per stuk. Dus geen lange lappen tekst van een post mortem, maar gefocuste Micro Mortems over dat wat games speciaal maakt. Wil je ook ervaring delen met een internationaal publiek? Klik hier en begin het schrijven en publiceren van je eigen Micro Mortem. Denk erom: Pak één specifiek onderdeel van het development en beschrijf dat gedetailleerd.

Jammen bij Amnesty

Games [4Diversity] Jam ’15 wordt in het weekend van 28 en 29 maart gehouden in het gebouw van Amnesty International in Amsterdam. Klik hier om je op te geven.

Flavour helpt

Flavour maakt educatieve games voor een project dat War Child nu uitgebreid test in Sudan. Lees er hier meer over.

Casual Connect terugblik

Voor iedereen die er (niet) was: (Met als leuke bonusgame ‘tel de Nederlanders’)

Europese subsidie voor videogames

Er is geld beschikbaar voor developers. Lees je even mee?

  • De bijdrage bedraagt tussen de € 10.000,- en € 150.000,- euro voor concept- en projectontwikkeling  van een videogame (activiteiten tot het punt waarop er een Trial -versie, Alpha-versie of Bèta-versie van de videogame is ontwikkeld).
  • De subsidie is bedoeld voor digitale video games, ongeacht het platform of verwachte distributiemethode. In alle gevallen moet het spel bestemd zijn voor commerciële exploitatie.
  • Wie mag aanvragen? De producent dient een bewezen ‘track record’ te hebben, dat wil zeggen een eerder geproduceerde video game, die commercieel gedistribueerd werd gedurende twee kalenderjaren voorafgaand aan de publicatie van de oproep (voor de oproep 06-2015 is dat het kalenderjaar 2013).

Klik hier voor meer info. DEADLINE 26 MAART!

Winnaars

Speedrunners van DoubleDutch Games won op SXSW de Gamer’s Voice Award. Deze prijs wordt toegekend door gamers op de beursvloer die kozen uit twintig mogelijke kandidaten.

Gisterenavond is op het kantoor van Microsoft de Nederlandse winnaar van de Global Game Jam gekozen tijdens de showcase. Het was uiteindelijk de Amsterdamse winnaar Paradox in Paradise die met de National Prize aan de haal ging.

En dan nog even dit:

Uit Nu!

Woolfe – The Red Riding Hood van Grin is speelbaar via Steam. Haal ‘m hier!

It Came From Space And Ate Our Brains van Triangle Studios heeft net alleen een koele naam, het is ook een koel spel.

Battle for Donetsk van LuGus is een gratis te spelen Android en browser game die aandacht vraagt voor het voortdurende conflict in de Oekraïne.

 Tingly Bubble Shooter van Tingly Games doet wat je verwacht van een bubbelshooter. Hij laat je bubbels shooten.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.