Nieuws
Now Reading
GDC 2015 • Sterke vrouwen spelen de hoofdrol bij de ID@Xbox Showcase
0

GDC 2015 • Sterke vrouwen spelen de hoofdrol bij de ID@Xbox Showcase

by Alessandra van Otterlo4 maart, 2015

Vrouwelijke protagonists zijn nog altijd in de minderheid, maar op de ID@Xbox indie showcase tijdens GDC kwamen we drie heel verschillende vrouwelijke hoofdpersonen tegen die we graag even wat liefde geven.

Beyond Eyes

Beyond Eyes is de game van tiger & squid (Sherida Halatoe) over Rae, een blind meisje dat aan de hand van de speler langzaam de wereld buiten haar veilige tuin verkent. Omdat ze blind is heeft ze een ander referentiekader dan ziende mensen. Stromend water klink voor haar als een fontein, maar blijkt een afwateringsriool. Wapperende stof is in haar beleving was die hangt te drogen aan de lijn, maar in werkelijkheid is het een vogelverschrikker. De speler ontdekt samen met Rae op basis van geluid en geur de wereld, en kan haar zelfs over haar angsten heen helpen.

Beyond eyesbeyond eyes 2

Submerged

Submerged is een exploration adventure waarin de vrouwelijke hoofdpersoon het leven van haar broertje moet redden, nadat ze iets vreselijks hebben doorstaan. Gevangen in een oude, half onder water staande wereld gaat de speler op ontdekking, op zoek naar de nodige supplies.

Zheros

Ok, in Zheros is misschien Mike de hoofdpersoon, maar Captain Dorian is een sidekick die haar mannetje staat. Ze is slim, strijdvaardig en dapper. Samen met Mike bevecht Captain Dorian robots en mutants om het Zheros universum te redden. Maar dat is niet zomaar gedaan, want de vijanden blijven komen.

Zheros

Hoewel we alle drie games bij de ID@Xbox showcase hebben gezien is geen van hen een Xbox exclusive.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).