Weekafsluiting
Now Reading
Control Weekly • Miljoenen subsidie, tonnen van Steam, nieuwe Killzone(?) en de laatste releases in Uit Nu!
0

Control Weekly • Miljoenen subsidie, tonnen van Steam, nieuwe Killzone(?) en de laatste releases in Uit Nu!

by Eric Bartelson13 februari, 2015

Hoeveel miljoen?

Negen miljoen euro subsidiegeld gaat vanuit de Europese Unie naar een consortium van universiteiten geleid door de Open Universiteit Heerlen. Waar is dat geld voor bedoeld? Serious games en dan met name educatieve games. Lees hier meer.

Hoeveel verdienen ibb & obb eigenlijk op Steam?

ibb & obb bedenker Richard Boeser deelt zijn ervaringen met Steam in een eerlijke post op zijn website. Zo lezen we dat de game tot nu toe 212.000 dollar heeft opgeleverd sinds zijn release op 26 mei 2014 en dat het grootste gedeelte van dat geld voornamelijk met speciale kortingacties verdiend werd. Steam pakt 30 procent en van het overgebleven geld krijgt Boesers studio Sparpweed 41 procent. Interessant leesvoer als je van plan bent om op Steam te releasen of om te vergelijken als je game daar al staat.

ibb-obb-Steam-SALE

Geen Nederlandse nominaties voor Game Connection Dev Awards

Niet echt nieuws zeg je? Nou, juist wel! Nederlandse games zijn namelijk altijd goed vertegenwoordigd bij de Awards die Game Connection regelmatig uitdeelt. Waarom nu niet?

Nieuwe Killzone in aantocht?

Via de officiele Twitter acount van Killzone, kwam dinsdag de tekst ‘Soon’ met een afbeelding van een Helghast-soldaat. In zijn oranje gloeiende ogen staat het valutateken dat werd geïntroduceerd in de Vita-shooter Mercenary. Betekent dit dat de game naar de PS4 wordt geport? Binnenkort een deel 2 van Mercenary op de Vita? (yes please) Of een teaser voor een double XP weekend in Shadow Fall? We merken het ‘soon’.

killzone

Lethal League fan-art

De mannen van Team Reptile roepen fans op fan-art in te sturen van hun brute vechtspel-met-een-honkbal Lethal League. Het mooiste werk wordt getoond. Waar? Dat weten we nog niet.

Kickstarter voor Glitch Hunter

One More Rabbit (het geweldige beeld bovenaan deze post is hun logo) is een internationaal team developers dat werkt aan Glitch Hunter, een digitale card game in een cyberpunk jasje. Steun de Kickstarter zodat ze de game kunnen maken. Hoeveel hebben ze nodig? 63.000 dollar. Nog 28 dagen om het te halen.

En dan nog dit

Nog maar een keer stemmen op Bounden? Dit keer voor de Game Developers Choice Awards. Doe het hier en nu.

Uit Nu!

Nee… echt? Ja! Echt! Stratego Single Player van Youdagames is uit voor iOS en Android

Cow Beam van Digital Dreams krijgt tweede leven via Lunagames op iOS, Android en Windows Phone.

Vechtende katten op Steam in Samudai van Geek Sloth Games

Puzzelen nieuwe stijl op iOS met Jihii van Jan Oosting.

Swappen en matchen in Three Dots van SmileyGamer.

Pallina van Svution

 

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.