Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Operatiegame Underground van Grendel nu te spelen met gewone controller op Wii U
0

Uit Nu! • Operatiegame Underground van Grendel nu te spelen met gewone controller op Wii U

by Eric Bartelson9 januari, 2015

Uiteraard kennen lezers van Control de game Underground al enige tijd en dan vooral als serious game voor chirurgen om hun laparoscopische skills te trainen, maar het is altijd de visie geweest van Grendel-bazen Tim Laning en Jan-Jaap Severs om de game ook uit te brengen als entertainment-product. Vanaf gisteren is Underground te downloaden uit de eShop van de Nintendo Wii U en wordt heel behoorlijk ontvangen door reviewers.

In 2013 won Underground twee uilen tijden de Dutch Game Awards voor Best Serious Games en Best Applied Game Design. Toen al was de jury onder de indruk van de ambitie en de hoge kwaliteit, zaken die veel serious games helaas vaak ontberen. De game wordt momenteel gebruikt door een aantal ziekenhuizen als trainingsmiddel voor chirurgen. Door Underground te koppelen aan de speciaal daarvoor ontwikkelde operatiecontrollers werkt het als simulator. Grote kracht van de game boven een realistische simulator is dat de game leuk is om te spelen en daardoor veel vaker gespeeld wordt.

In Underground is het de bedoeling om het meisje Sari en haar robot Sw4nk door de mijnen veilig naar huis te leiden. Dat doe je door obstakels op de route weg te halen en alternatieven te creëren met twee grijparmen.

screenshot03 wallpaper screenshot04

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.