Nieuws
Now Reading
Video Vrijdag • Wispfire ontwikkelt intrigerende alternatieve geschiedenis voor Herald
0

Video Vrijdag • Wispfire ontwikkelt intrigerende alternatieve geschiedenis voor Herald

by Eric Bartelson19 december, 2014

Het is 1857, in een alternatieve versie van onze geschiedenis is het Westen verenigd in één wereldmacht onder de naam Protectorate. Met de moderne tijd in aantocht rommelt het in het rijk. Door grote ongelijkheid in welvaart en vooroordelen door afkomst staat de boel op springen. Tegen deze achtergrond neemt de speler controle over Devan Rensburg, een man met een gemixte afkomst, geboren in een kolonie maar opgegroeid in het Westen. Hij is aan boord van de Herald op zoek naar zijn plaats in de wereld en moet in het verhaal keuzes maken over zijn loyaliteit voor het Protectorate of zijn bloedbanden in de kolonies.

Herald is volgens de Utrechtse studio Wispfire ‘een interactief drama dat speelt als een mix tussen een visual novel en een point & click adventure game’. Platform is PC, releasedatum is nog niet bekend.

Herald3 Herald2

 

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.