Nieuws
Now Reading
Video • Bekijk hier de nieuwe game van Codeglue in actie: Antegods
0

Video • Bekijk hier de nieuwe game van Codeglue in actie: Antegods

by Eric Bartelson18 december, 2014

Na een tijdlang vooral andere studio’s te helpen met het maken van games (Terraria, ibb & obb en Action Henk) is Codeglue nu eindelijk weer eens terug met een eigen, nieuwe game: Antegods Hoewel nieuw? De gamemechanics doen erg denken aan hun prijswinnende Rocket Riot, inmiddels alweer vijf jaar oud.

Hoewel het vrijelijk rondvliegen van de characters, het schieten van raketten en het kapotschieten (en herstellen) van de omgeving zeker geinspireerd zijn door Rocket Riot is de opzet duidelijk anders. Weg zijn de kleurige arena’s waarin gevochten wordt tegen computergestuurde tegenstanders. Dit keer gaat het om teamwerk. De bedoeling is om de vijandige basis te vernietigen en de eigen basis te beschermen. Een heuse MOBA dus. Maar dat is nog voorbarig, want de game kent alleen nog maar een speelbaar prototype waarmee de Rotterdamse studio op Gamescom de interesse bij verschillende uitgevers en platformhouders heeft gepeild.

In 2015 gaat het development aan de game pas echt van start. In eerste instantie naast alle andere projecten die Codeglue nog doet voor andere studio’s.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.