Control
Now Reading
Video • Bekijk nu de complete aflevering van Control Gamelab #13 over digital stores, marketing en events
0

Video • Bekijk nu de complete aflevering van Control Gamelab #13 over digital stores, marketing en events

by Matthijs Dierckx29 oktober, 2014

–Show begint op 5 minuut 50 

Volle bak gisterenavond bij Control Gamelab #13. De kernvraag: hoe krijg je je game aan de man?

We spraken met Triumph Studios‘ co-founder Lennart Sas — wiens laatste game Age of Wonders III enkele honderduizenden keren digitaal is verkocht — over digitale stores waaronder Steam (9:45), met marketing strategist Stephanie van Geel over games marketing (41:00), met Lunagames‘ shop-wizard Rick van Beem over de inrichting van de store page in de App Store (1:21:40) en met RageSquids Kitty Calis, Reptile’s Tim Remmers en Abbey’s Manuel Kerssemakers over events en wat ze opleveren (1:47:14). En tenslotte met Marjoleine Timmer van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie over onder andere het Gamefonds (2:12:40).

Bovenstaande video is de integrale opname, bekijk ook de foto-impressie van Arno Landsbergen.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.