Nieuws
Now Reading
Video Vrijdag • Ortus Arena van Firebrush Studios heeft online multiplayer en dat ziet er zo uit
0

Video Vrijdag • Ortus Arena van Firebrush Studios heeft online multiplayer en dat ziet er zo uit

by Eric Bartelson24 oktober, 2014

Ortus Arena, het bordspel dat binnenkort ook op mobiele apparaten speelbaar is, krijgt naast singleplayer en local multiplayer ook online multiplayer. Met deze vermakelijke trailer wordt die feature geïntroduceerd. Ortus begon zijn leven als bordspel, bedacht door Joost Das van FableSmith. Het spel heeft twee Kickstarter campagnes achter de rug en is inmiddels speelbaar als bordspel, maar de digitale versie van Firebrush Studios laat nog heel even op zich wachten.

Bedenker Joost Das beschrijft het spel als volgt: “Ortus is een snel tactisch spel voor twee spelers. Het bordspel speel je in ongeveer 30 minuten. Spelers controleren een kleine groep gespecialiseerde krijgers, elk gedisciplineerd in één van de vier elementen. De ongrijpbare Wind, de brute Aarde, het fatale Water en het spirituele Vuur. Aan de spelers om alle krachten en zwaktes van deze elementen te leren en te beheersen om als winnaar uit de bus te komen. Je kunt het spel zien als een soort dynamische puzzel, met een flinke thematische scheut Hero en Avatar, the Last Airbender.”

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.