Nieuws
Now Reading
Nieuws • Game Oven wint Cinekids Nieuwe Media Award voor Bounden
0

Nieuws • Game Oven wint Cinekids Nieuwe Media Award voor Bounden

by Kitty Calis21 oktober, 2014

Het internationaal film-, televisie-, en nieuwe mediafestival Cinekid maakte afgelopen vrijdag tijdens de 28ste editie de winnaars bekend van de Cinekidleeuwen. In totaal werden twaalf awards uitgereikt, waarvan de Nieuwe Media Award voor ons natuurlijk de meest interessante is. Bounden van Game Oven was volgens de jury de beste game en kreeg naast een award ook een geldbedrag van zevenenhalf duizend euro mee.

Tijdens Cinekid op het Westergasterrein in Amsterdam was er een directe speelbare link tussen Nederland en Zweden. Zes games van Nederlandse developers werden tegelijkertijd gespeeld in Amsterdam en Umeå, de culturele hoofdstad van Europa in 2014. Via de grote mobiele schermen van Dropstuff waren de games aan beide kanten te zien.
Verder op Cinekid:
About The Author
Kitty Calis
Kitty Calis is vaste medewerker van Control en heeft een uitgebreid netwerk in de Nederlandse indie scene. Zij is verantwoordelijk voor de vacaturesite www.control-online.nl/jobs