Nieuws
Now Reading
Nieuws • Vanguard Games werkt aan nieuwe Halo-game: Spartan Strike
0

Nieuws • Vanguard Games werkt aan nieuwe Halo-game: Spartan Strike

by Eric Bartelson16 oktober, 2014

De verrassing is niet zo groot als de eerste keer dat Vanguard Games de samenwerking met 343 Industries aankondigde, want na het succes van Halo: Spartan Assault was het vervolg eigenlijk niet meer dan logisch. Toch is de aankondiging van Halo: Spartan Strike een big deal voor de studio in Amsterdam en voor de Nederlandse gamesindustrie. Het feit dat een wereldberoemd IP hier wordt ontwikkeld is goed voor de ervaring en uitstraling.

Halo: Spartan Strike is net als zijn voorganger een top-down twin stick shooter die (in eerste instantie) in december verschijnt voor Windows 8, Windows Phone en Steam. Er zijn nog geen aankondigingen voor de Xbox consoles gemaakt, maar de verwachting is dat die later zullen volgen, ondanks de lauwe reacties van de pers op de console-versies van Spartan Assault.

In Spartan Strike neem de speler de rol aan van een beginnende Spartan. In een grote verscheidenheid van locaties in het omvangrijke Halo universum neem je het op tegen Covenant en Promethean vijanden en probeer je de aarde vrij te houden van buitenaards gespuis. Een uitgebreid wapenarsenaal en de legendarische Warthog staan tot je beschikking. Zoals gezegd verschijnt de game in december. Binnenkort meer over het development van deze game op deze plek.

Check hieronder een aantal screenshots en de eerste gameplay beelden.

Halo-Spartan-Strike-Gameplay-Weapons-Research Halo-Spartan-Strike-Gameplay-Grizzly Halo-Spartan-Strike-Gameplay-Core-Research Halo-Spartan-Strike-Gameplay-Jungle

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.