Control
Now Reading
Nieuws • Abbey neemt het op tegen Ronimo
0

Nieuws • Abbey neemt het op tegen Ronimo

by Matthijs Dierckx16 oktober, 2014

Abbey Games — bekend van de hitgame REUS— en Ronimo Games — bekend van hun hit Awesomenauts — hebben een compleet tegenovergestelde benadering van gameplay programming. De leidende tech-mannen nemen het tegen elkaar op tijdens Control Conference en maken het publiek deelgenoot van de ins en outs van hun methoden. En natuurlijk: de heren gaan proberen uit te maken welke nou de beste is:

 

ABBEY VERSUS RONIMO: TWO OPPOSING APPROACHES TO GAMEPLAY PROGRAMMING

Abbey and Ronimo are two studios that use opposing approaches to gameplay programming and thus to how game designers create and tweak gameplay. Abbey uses LUA scripting and lets game designers write the gameplay, while at Ronimo the programmers implement the gameplay in C++ based on what the designers want. The coders then create tools for the designers to tweak and modify the gameplay. In this talk Bas Zalmstra and Joost Van Dongen will explain their approaches and compare the pros and cons they have experienced. This talk may or may not include a mud fight to figure out which approach is best.

 

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.