Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • MediaMonks waarschuwt voor misbruik van hoestsiroop met kotsende robotten
0

Uit Nu! • MediaMonks waarschuwt voor misbruik van hoestsiroop met kotsende robotten

by Eric Bartelson13 oktober, 2014

Amerikaanse jongeren willen nog wel eens snoepen van vrij te verkrijgen medicijnen als hoestsiroop als alternatief voor alcohol of drugs. Nou is het nog geen epidemie, maar het gebeurt regelmatig dat jongeren met een overdosis hoestsiroop in de problemen raken. Eén op de twintig jongeren om precies te zijn. Om te waarschuwen voor de gevaren van recreatief gebruik van medicijnen als hoestsiroop hebben de Amerikaanse organisaties Consumer Healthcare Products Association en de Partnership for Drug-Free Kids opdracht gegeven tot het maken van een voorlichtingscampagne, waarvoor MediaMonks de game DMX Labworks heeft gemaakt.

In de game moeten drie robotten simpele taken uitvoeren, maar eentje doet dat onder de invloed van hoestsiroop. Die zwalkt als een dronkenman en kotst regelmatig zijn maaginhoud leeg, tot grote ergenis van zijn robotvriendjes. De boodschap is duidelijk: hoestsiroop is dope. Maar dan anders. Download de game voor iOS en Android.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.