Nieuws
Now Reading
UitNu! • Castaway Paradise: on-Nederlandse free-to-play titel
0

UitNu! • Castaway Paradise: on-Nederlandse free-to-play titel

by Matthijs Dierckx10 oktober, 2014

We hebben er meer dan eens over geschreven, maar het paradijs is nu eindelijk te downloaden voor iOS-apparaten. Deze on-Nederlandse free-to-play titel leent zwaar van Nintendo’s Animal Crossing — iets waar developer Stolen Couch altijd open over is geweest. Wat ook geldt voor de monetization achter het spel: die achten de Hilversumse developers belangrijker dan het spelplezier. Hoe je daar ook over denkt, het gebrek aan verhullend taalgebruik is verfrissend.

Apple geeft de game wereldwijd een feature onder verschillende categorieën (info na inlog) en Stolen Couch zal de nodige gebruikers ook zelf inkopen. De komende weken wordt duidelijk of de titel voldoet aan de verwachtingen.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.