Nieuws
Now Reading
Nieuws • Help mee met het testen van The Flock en speel de closed Alpha tijdens Halloween-weekend
0

Nieuws • Help mee met het testen van The Flock en speel de closed Alpha tijdens Halloween-weekend

by Eric Bartelson24 september, 2014

Vanaf het weekend van Halloween, dat is 31 oktober voor gewone mensen, is The Flock van Vogelsap gratis te spelen (tijdens weekeinden) op Steam in het kader van een closed Alpha. De asymmetrische online multiplayer waarin mosters, The Flock genaamd, jacht maken op een eenzame lichtdrager krijgt dan zijn eerste serieuze online test. Omdat The Flock direct is toegelaten tot Steam is het voor het jonge team mogelijk de Alpha via deze service te laten verlopen.

Het betreft een gesloten Alpha, dus geïnteresseerden dienen zich vooraf op te geven –en wel hier– om in aanmerking te komen voor een plekkie. De test loopt een aantal weekeinden, maar hoeveel dat er uiteindelijk worden, kunnen de Vogelsappers niet zeggen. Tijdens de weekenden wordt er gespeeld op een map die niet eerder te zien was (zie beeld hieronder).

theflock_newslums

Na de positieve pers naar aanleiding van een goede Gamescom vorig jaar en het winnen van Best Student award tijdens de Dutch Game Awards plaagde vermoeidheid het team van studenten dat de game naast de studie aan de HKU en Universiteit Utrecht maakt. Na een korte onderbreking is de ontwikkeling nu weer in volle gang. Verwacht The Flock ergens volgend jaar.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.