Nieuws
Now Reading
Nieuws • Sherida Halatoe vindt in Team 17 de uitgever die haar helpt met Beyond Eyes
0

Nieuws • Sherida Halatoe vindt in Team 17 de uitgever die haar helpt met Beyond Eyes

by Eric Bartelson17 september, 2014

Het Engelse Team 17, bekend als ontwikkelaar van Worms maar tegenwoordig ook actief als publisher, heeft Beyond Eyes van Tiger & Squid getekend. Bedenker en maker Sherida Halatoe krijgt financiële ondersteuning en hulp bij het development, maar behoudt creatieve vrijheid.

Beyond Eyes is een game over een blind meisje dat op zoek gaat naar haar weggelopen kat. Het is voor het eerst dat de 10-jarige Rae de veiligheid van thuis verlaat en de speler ontdekt samen met haar de wereld. De game begon als afstudeerproject Game Design & Development aan de HKU van Sherida Halatoe en ze is er na haar afstuderen in 2011 aan blijven doorwerken. Onlangs presenteerde ze Beyond Eyes nog tijdens de European Innovative Games Showcase op GDC Europe.

“Toen ik met Beyond eyes begon was ik eigenlijk vastbesloten om alles zelf uit te vogelen qua development en distributie, maar verloop van de tijd begon ik in te zien waarom andere mensen in teams werken”, zegt Halatoe. “Team 17 was al een tijdje enthousiast over mijn project en toen ze via via hoorden dat ik op zoek was naar ondersteuning hebben ze me een voorstel gedaan. Dat voorstel hield in dat ze helpen met de financiering , de game porten naar consoles, zorgen dat de game in perfecte shape in de winkel belandt en mij compleet vrij laten om de game te maken.” 

Halatoe maakt de Beyond Eyes volledig zelf in Unity. Alleen audio besteedt ze uit. Release van de game staat nu gepland op ‘de eerste helft van 2015’ voor PC, PS4 en Xbox One. Voor Team 17 is het de tweede Nederlandse game die ze oppikken. Eerder al werd Penarium van Self Made Miracle getekend.

Beyond Eyes 2

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.