Nieuws
Now Reading
Video • Dit is de oudste gameplay-video van Minecraft — en je raadt nooit wie hem maakte
0

Video • Dit is de oudste gameplay-video van Minecraft — en je raadt nooit wie hem maakte

by Matthijs Dierckx16 september, 2014

Nu Microsoft 2,5 miljard dollar op tafel heeft gelegd voor Minecraft-maker Mojang, is het aardig eens te kijken waar alles begon. Dankzij internet is dat betrekkelijk eenvoudig: de forum post van Notch waarin hij voor het eerst Minecraft toont, staat nog gewoon online.

De wetenschap dat het spel anno 2014 dus 2,5 miljard dollar waard is, maakt deze thread bijna surreëel. Ook opvallend: één van de eerste commenters, een zekere ‘jwaap‘, is Vlambeers Jan Willem Nijman — de latere bedenker van iPhone Game of the Year Ridiculous Fishing. Nijman plaatste op die eerste forum pagina ook een link naar een YouTube-filmpje dat hij maakte in Minecraft. Díe video is de oudste video van Minecraft op Youtube die niet van Notch zelf komt — en de oudste die echte gameplay toont in plaats van een technische demonstratie. En dat is bijzonder, er volgden immers meer dan 89 miljoen Minecraft-video’s die de game tot grootste onderwerp maakten van de site.

Dus excuses voor de kop boven dit artikel, maar deze click bait header is redelijk van toepassing.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.