Nieuws
Now Reading
Nieuws • Indigo 2014 toont 32 Nederlandse indiegames, wij stellen de tweede tien aan je voor
0

Nieuws • Indigo 2014 toont 32 Nederlandse indiegames, wij stellen de tweede tien aan je voor

by Eric Bartelson10 september, 2014

Indigo 2014 toont maar liefst 32 Nederlandse indie games in TivoliVredenburg in Utrecht op 25 en 26 september. Wij stellen hier de tweede tien aan je voor. De andere 11 games volgen later deze week. Dutch Game Garden is de organisator van Indigo 2014.

Swords & Soldiers II – Ronimo Games

Swords & Soldiers II is een 2D-sidescrolling strategie spel waarin Redbeard de Viking leider op een nieuw avontuur gaat waarbij hij ten strijde trekt tegen zijn aartsvijand Blackbeard, een horde demonen, en nog meer bizarre tegenstanders.

Gulf of Aden – Blewscreen

Gulf of Aden, Task Force Somalia, is een cross-over tussen een strategy en een tower defence game. De speler voert het commando over verschillende soorten marineschepen van de anti-piraterij VN-task force en moet voorkomen dat piraten in de Golf van Aden verschillende civiele doelen aanvallen.

Pocket Quest – Firi Games

Pocket Quest is een RPG waarbij een groep avonturiers op pad gaan om de legendarische Black Dragon te verslaan. Onderweg bevechten de avonturiers heel wat monsters en ander gespuis en gaan ze vele uitdagingen aan. Hierdoor groeien ze in ervaring en uitrusting en worden zo uiteindelijk de helden van Pocket Quest. Als het allemaal meezit..

Action Henk – Ragesquid

Action Henk was vroger een stoere held, maar tegenwoordig een uitgezakte bankzitter. Totdat de komst van een nieuw speelgoed hem wakker schudt. Hij wil opnieuw bewijzen dat hij het snelst van allemaal is door zo snel mogelijk over met speelgoed gebouwde tracks te rennen, springen en kontschuiven.

Voggel – Rockitbit

Voggel is een multiplayerspel waarin spelers leiding geven aan zwermen vogels. Het doel van de game is om zoveel mogelijk vogels te verzamelen waarmee je jezelf safe speelt, want diegene die na een bepaalde tijd de kleinste zwerm heeft, verliest. Vogels verzamelen doe je door eitjes open te breken of vogels te stelen uit andere zwermen. 

Horizon Danger – Scaffa

Hectische multiplayer game voor 2 tot 4 spelers waar figuren in mech suits elkaar bestoken met bommen en granaten. Een mooie mix tussen tactiek en vingervlugheid met fijne ontploffingen in een regen van pixels.

Lethal League – Reptile Games

 Lethal League is een waanzinnige local multiplayer waarin maximaal vier spelers op elkaar inmeppen met een honkbal. Timing, inzicht en een dosis geluk bepalen of je aan de ontvangende of uitdelende kant van het steeds dodelijker projectiel staat.

Ice Cream Nomsters – Firedroid Games

In Ice Cream Nomsters beheer je ice cream trucks die rondrijden in een stad vol monsters waar de vraag naar ijs groot is. Het is time management gemixt met puzzelen en dat kan net zo hectisch worden als je je voorstelt.

Westerado Double Barreled – Ostrich Banditos

Westerado is een adventure game die zich afspeelt in het wilde westen. Als de moeder en broer van de hoofdrolspeler worden vermoord, trekt hij de wijde wereld in om wraak te nemen. De game won vorig jaar twee Dutch Game Awards en krijgt nu een upgrade. 

Mysteries most Mysterious – The Floor is Lava

Een walvis valt plotseling uit de lucht en verplettert een man. Jij en een andere speler hebben een dubbele moord op te lossen. Praat, sluip, breek in, lieg, struikel over dingen, schuw niets in je zoektocht naar de dader. Dit is de eerste aflevering van Mysteries most Mysterious.

mysteries whale

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.