Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Volo Airsport van Ramjet Anvil is de kunst van het sierlijk neerstorten
0

Uit Nu! • Volo Airsport van Ramjet Anvil is de kunst van het sierlijk neerstorten

by Eric Bartelson9 september, 2014

Toen we Volo Airsport jaren geleden voor het eerst in actie zagen, was het de eerste keer dat de extreme sport in digitale vorm gevangen was. Waarom was er nog niemand anders opgekomen om de sensatie van vliegen (of eigenlijk sierlijk neerstorten) in een game om te zetten? Maar ja, Martijn Zandvliet was dus niet de enige die er mee bezig was. Inmiddels hebben we kunnen vliegen in een wingsuit in ondermeer Grand Theft Auto 5 (weliswaar na het invoeren van een cheatcode) en in Far Cry 3 (en straks ook weer in deel 4).

Toch is Volo Airsport van Ramjet Anvil (de eenmansstudio van Zandvliet) nog steeds relevant, want de game weet door zijn pure focus op het wingsuit-vliegen de physics van de persoon in het pak en de onvoorspelbaarheid van de wind in de bergen heel goed te simuleren. Hierdoor lijkt het de meest getrouwe versie van de extreme sport in een game. Oculus DK2 support maakt het helemaal een aantrekkelijk project voor gamers die nieuwsgierig zijn naar de rush van het wingsuit-vliegen, maar te schijterig zijn om het in het echt te proberen (zoals wij op de Control-redactie).

De game is nu uit als een Early Access en te koop via de eigen website voor PC en Mac. Het is ook een Greenlight-project, dus stem Volo Airsport de Steam Store in. Vooralsnog is er één groot gebied speelbaar dat lijkt op de Alpen met één wingsuit. Voor toekomstige versies staan on- en offline multiplayer nog op het programma, evenals andere manieren om naar beneden te vliegen, vallen en zweven. Maar dat is afhankelijk van het succes van deze versie.

Screen Shot 2014-09-09 at 12.56.34 Screen Shot 2014-09-09 at 12.57.46

 

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.