Nieuws
Now Reading
Nieuws • BoosterMedia doet grote overname
0

Nieuws • BoosterMedia doet grote overname

by Matthijs Dierckx8 september, 2014

De Amsterdamse HTML5-publisher BoosterMedia neemt de webactiviteiten over van de grote Amerikaanse developer/publisher SGN. BoosterMedia krijgt hiermee toegang tot een additionele zes miljoen unieke spelers per maand — dat zou een verdubbeling zijn van het huidige aantal gebruikers.

SGN (Social Gaming Network) is opgericht door Chris DeWolf, tevens founder en voormalig CEO van MySpace. De in totaal 12 websites van SGN — onder de naam HallPass Games — gaan dus over naar de Amsterdammers. SGN blijft actief als developer en publisher op platformen als iOS en Facebook.

Volgens Boosters CEO en oprichter Laurens Rutten betreft het een volledige in-cash deal, grotendeels gefinancierd door bestaande aandeelhouders. Het bedrijf maakt naar eigen zeggen een snelle groei door en opende onlangs kantoren in Tokyo, São Paulo en Singapore. Rutten voegt eraan toe “Het is onze intentie de grootste ter wereld te zijn in de zich snel ontwikkelende HTML5 game space.”

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.