Nieuws
Now Reading
Nieuws • Indigo 2014 toont 32 Nederlandse indie games, wij stellen de eerste elf aan je voor
0

Nieuws • Indigo 2014 toont 32 Nederlandse indie games, wij stellen de eerste elf aan je voor

by Eric Bartelson5 september, 2014

Rive – Two Tribes

Op Gamescom één van de grootste Nederlandse verrassingen. De game zag er zeer gelikt uit en speelde soepeltjes. Er is nog wat discussie over de controls, maar dat neemt niet weg dat Rive hard op weg is om een zeker geel kuiken in de vergetelheid te drukken.

Thorpe – Wolfdog Interactive

Real Time Strategy waar de speler de leiding krijgt over een lieflijk dorpje. Regel grondstoffen en zie hoe het dorpje groeit en groeit, maar pas op gevaar loert vanuit het omringende bos. Vooralsnog een prototype, de tijd zal leren of Thorpe doorontwikkeld wordt.

Dimension Drive – 2 Awesome Studio

Speel in twee dimensies tegelijk in twee schermen naast elkaar. Switch in een oogwenk van de één naar de andere wereld en pik zorgvuldig de gevechten. Klinkt ingewikkeld? Probeer het zelf op Indigo.

Sumico – Ludomotion

Slim puzzelspel waarin de speler sommetjes uitvoert en zo targets wegspeelt. Begint heel vriendelijk met alleen mogelijkheid tot aftrekken en optellen, maar al snel wordt de grijze massa in actie geslagen met pittige vermenigvuldig-, deel-, wortel- en kwadraatsommen. Wie verzint nou zoiets?

Penarium – Self Made Miracle

Wat begon als een leuk dagje uit naar het circus, eindigt in een nachtmerrie. Willy pakt de verkeerde ingang en belandt in de arena waar alles wordt gedaan om hem om te brengen. Help arme Will te overleven tussen bommen, overstromingen, gevaarlijke dieren en veel meer creatief moordtuig.

Roche Fusion – Amulware

Roche Fusion neemt je terug naar een tijd waarin 2D space ships het opnamen tegen felgekleurde aliens, maar overgiet dat met een modern sausje van upgrades en wapens die BOEM! doen.

Jolt – Keep Games

Jolt is een futuristische cyber-sport voor twee spelers op dezelfde tablet of telefoon. Pak beiden één helft van het scherm en bevecht de tegenstander met kaatsende Omni-shot ballen en veiligheidsvelden. Jolt is uit voor Android  en Windows Phone.

Lumini – Speelbaars

In Lumini leidt de speler een zwerm ruimtevogels naar vrijheid in een vijandige omgeving vol bloeddorstige monsters. De beestjes zijn niet geheel hulpeloos, want met genoeg tactiek en momentum zijn zelfs de grote jongens te verslaan.

Tribal & Error – Grotman

In Tribal & Error, een game van een groep tweedejaars HKU-studenten, moet de speler zichzelf een taal aanleren om holbewoners de ijstijd te laten overleven. Communicatie is de sleutel tot survival.

Fragments of Him – Sassybot Studios

In het intrigerende Fragments of Him ervaart de speler het leven van een man die zijn partner heeft verloren in een tragisch ongeluk. Door op verschillende locaties voorwerpen waar herinneringen aan kleven aan te klikken en zo te verwijderen, probeert de man zijn verdriet een plaats te geven.

Black Feather Forest – Hedgefield

Black Feather Forest is een interactief verhaal geïnspireerd door echte gebeurtenissen en de legendes van de Haida aboriginals. De speler neemt de rol aan van documentairemaakster Sofia die afreist naar het stadje Augier’s Peak, verstopt in de wildernis van Canada, om te onderzoeken waarom er daar zoveel mensen verdwijnen.

BFF_SS5

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.