Nieuws
Now Reading
Video Vrijdag • Jesse van Dijk: “Bungie-devs zijn ook hun Destiny-characters kwijt”
0

Video Vrijdag • Jesse van Dijk: “Bungie-devs zijn ook hun Destiny-characters kwijt”

by Eric Bartelson22 augustus, 2014

Bungie concept artist Jesse van Dijk was vorig week in Duitsland op Gamescom om de pers bij te praten over Destiny. Tijdens zijn spaarzame vrije uurtjes liep hij ook even langs het Holland Paviljoen om te zien wat zijn landgenoten zoal uitspoken tegenwoordig. Daar spraken we hem onder meer over zijn werkzaamheden bij Bungie en natuurlijk de naderende release van Destiny. Het blijkt dat niet alleen de personages die spelers wereldwijd hebben gemaakt zijn gewist na het aflopen van de beta, ook de characters die Bungie-medewerkers zelf hebben gecreëerd en opgewaardeerd zijn verdwenen.

Van Dijk: “Op een ochtend kreeg iedereen een mailtje dat de characters eind van die dag gewist werden. Dat leidde tot verhitte discussies, want veel mensen hadden veel tijd en aandacht gestoken in hun personage. Mailtjes met verzoeken en smeekbeden naar de leiding haalden niets uit. Het management was onverbiddelijk, dus iedereen heeft nog gauw screenshots gemaakt van zijn character en rondgestuurd aan zijn collega’s. We hadden op een gegeven moment mails met een gig aan attachments rondgaan in het bedrijf. Dat geeft wel aan hoe iedereen betrokken is bij dit project.”

Destiny komt uit op 9 september.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.