Nieuws
Now Reading
Nieuws • Een sneak peek van het Holland Paviljoen in aanbouw
0

Nieuws • Een sneak peek van het Holland Paviljoen in aanbouw

by Matthijs Dierckx12 augustus, 2014

Het mooiste moment van een beurs is niet het moment dat er duizenden mensen rondlopen. Het ligt ergens in de dagen vooraf, als een lege hal wordt getransformeerd tot een levendige beursvloer vol verschillende stands.
image
Het is een drukte van belang. Heftrucks met onderdelen van van de stand rijden af en aan. Muziek van verschillende radio’s versmelt met bouwgeluiden, zoals het kloppen van hamers en het venijnige janken van zaag- en boormachines. Het lijkt chaos, maar temidden van alle rotzooi verrijzen links en rechts de eerste stands. Bakens van smetteloos wit en felgekleurde stickers. Hier lopen geen gewone burgers. Geen suits en praatjesmakers die de komende dagen op deze plek talloze handen schudden en mensen naar binnen lokken. Dit is het domein van de standbouwers, de riggers, timmerlieden, opzichters.

En temidden van alle klussers wist onze fotograaf deze exclusieve sneak peek van het Holland Paviljoen te schieten. Met nog een volle dag te gaan voordat het woensdag de eerste gasten ontvangt, ziet het er al vrij compleet uit.
image

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.