Control
Now Reading
Nieuwe publicatie over “Dutch Indies” — lees hem nu!
0

Nieuwe publicatie over “Dutch Indies” — lees hem nu!

by Matthijs Dierckx8 augustus, 2014

Zie hier “Dutch Indies“, een tijdschrift niet over de VOC-tijd, maar over nú. Of beter: over volgende week, want het hoofdpodium in deze speciale uitgave van Control Magazine is weggelegd voor de tien games die het Indigo-deel van het Holland Pavilion op de Gamescom bemannen.

Naast aandacht voor ‘Gamescom’ers’, tevens een overzicht van elf eerdere games die zijn gesteund door het Gamefonds. Je raadt het al: deze uitgave is mogelijk dankzij het Stimuleringsfonds Creative Industrie, tevens een van de twee geldschieters van het eerder genoemde Gamefonds. Uiteraard erg jammer voor iedereen die de selectie niet haalde (er waren meer dan 60 aanmeldingen voor 10 plaatsen), maar hoe dan ook een mooie manier van promoten van Nederlandse gamesstudio’s.

De papieren editie wordt uitgedeeld op het Holland Pavilion op de Gamescom, georganiseerd door de DGA.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.