Nieuws
Now Reading
Nieuws • Rondjes draaien, het kan nu ook op Android: Bounden en Bezircle in de Play Store
0

Nieuws • Rondjes draaien, het kan nu ook op Android: Bounden en Bezircle in de Play Store

by Matthijs Dierckx4 juli, 2014

Dat Bezircle voor Android zou verschijnen maakte Google zelf duidelijk tijdens zijn laatste I/O Keynote. Aan de Android-versie van balletspel Bounden zaten (nog) meer technische haken en ogen.

In een inmiddels beroemde post toonde de studio een verzameling ogenschijnlijk dronken Android devices. De sensoren die perfect moeten werken om een spel als Bounden mogelijk te maken, leken willekeurige data op te leveren.

Redding kwam uit onverwachte hoek. Het Enschedese Xsens, gespecialiseerd in motion tracking van mens en paard, werkte jaren en jaren aan de juiste algoritmes en stelde die vervolgens ter beschikking aan Bounden-maker Game Oven. Enfin, dat (interessante) verhaal lees je hier en Bounden voor Android download je hier. iOS versie nog steeds hier. En de foto’s van de Bounden-presentatie in de Amsterdamse officiële Apple Store bekijk je hier.

Cirkels draaien in die andere game doe je hier voor Android en hier voor iOS.

De Android versie van Bezircle biedt bovendien een aantal exclusieve multiplayer arena’s:

  • Balloons: deze bevat nieuwe orbs die opblazen als je er op zit en leeglopen als je er af bent. In deze arena verandert het speelveld dramatisch afhankelijk van waar de spelers zich bevinden.

  • Capture the Flag: Bezircle zo snel mogelijk een pad naar de vlag voordat je tegenstanders dat doen.

  • Mi Casa: Introduceert de ‘Casa’ orb. Pas goed op deze orb en probeer die van de tegenstander te veroveren. Als je hem afpakt, pak je alle andere orbs van de tegenstander. Wordt hij van jou afgepakt, dan ben je al je orbs kwijt.

Trailer Bounden:

Trailer Boundin’:

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.