Nieuws
Now Reading
Nieuws • Brussee en Bleszinski herenigd, beginnen samen nieuwe studio
0

Nieuws • Brussee en Bleszinski herenigd, beginnen samen nieuwe studio

by Matthijs Dierckx4 juli, 2014

Arjan Brussee en Cliff Bleszinski starten samen de studio Boss Key. Ooit maakten ze samen één van de eerste 60 fps-titels voor PC: Jazz Jackrabbit. Daarna scheidden hun wegen. Bleszinski maakte furore als lead designer van de Unreal– en Gears of War-series. Brussee was een van de oprichters van Killzone-studio Guerrilla Games.

Een paar jaar geleden verliet Brussee de Amsterdamse gamesbouwer voor een avontuur bij EA Visceral waar hij als Executive Producer werkte aan Battlefield Hardline. Toen we Brussee onlangs spraken zei hij al “Er gaat wat veranderen.”

Over de projecten in de nieuwe studio is nog weinig bekend, maar gezien de achtergrond van de oprichters ligt een 2D-puzzle-platformer niet voor de hand. Bleszinski is CEO, Brussee treedt op als COO.

Wordt de komende dagen ongetwijfeld vervolgd…

Lees meer bij Polygon.com

Lees het interview met Arjan Brussee uit zijn Guerrilla-periode

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.