Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Fair Play – Your decision matters van Ranj en Anne Frank Stichting
0

Uit Nu! • Fair Play – Your decision matters van Ranj en Anne Frank Stichting

by Eric Bartelson3 juli, 2014

Jongeren tussen de 15 en 25 jaar krijgen volgens de Anne Frank Stichting relatief vaak te maken met discriminatie. Dat gebeurt dan voornamelijk op school, tijdens het uitgaan of op het voetbalveld. Met de game Fair Play – Your decision matters, gemaakt door het Rotterdamse Ranj Serious Games, maakt de stichting deze problematiek ‘op een eigentijdse manier bespreekbaar’.

De game is hier online te spelen en komt neer op het reageren (of juist niet) op een aantal situaties in filmpjes met echte acteurs. In Fair Play maak je als speler deel uit van een straatvoetbal crew, samen met (Joodse) Julia, (moslima) Aisha, (Marokkaan) Ab, (multiculti) Roy en (homo in de kast) Remco. Het team gaat naar een voetbalclinic in Rio en moet een aanvoerder kiezen. Dan ontstaan lastige situaties rond discriminatie, vooroordelen en groepsdruk. Wat jij als speler doet, beïnvloedt de rest. Ook niets doen heeft gevolgen. De keuzes zijn niet heel ingewikkeld en elk weldenkend mens speelt de game in ongeveer 10 minuten naar een politiek correct einde.

De Anne Frank Stichting gaat de game onder anderen inzetten op sportclubs en wordt komend najaar ook aan het voortgezet onderwijs aangeboden.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.