Nieuws
Now Reading
Nieuws • Cameo voor Ludomotion tijdens Google’s I/O-keynote
0

Nieuws • Cameo voor Ludomotion tijdens Google’s I/O-keynote

by Matthijs Dierckx27 juni, 2014

Wereldberoemd zijn ze er niet van geworden, maar de Utrechtse studio Ludomotion zag zijn Bezircle toch mooi in beeld tijdens de Google I/O-keynote.

Google presenteerde — naast 1.267 andere zaken — Android TV. Een soort vervolg op het geflopte Google TV, een OS voor Smart TV’s. Sony en Sharp doen mee, Samsung niet (de grootste Android telefoon-fabrikant heeft zijn eigen Smart TV-platform).

Games spelen natuurlijk een belangrijke rol bij het nieuwe TV-OS en om die te demonstreren bouwde Ludomotion in een kort tijdsbestek een Android TV-versie van zijn multiplayer game Bezircle. Of het spel onderdeel gaat uitmaken van de launch van Android TV is niet bekend, maar de Utrechters waren wel de enige, zichtbare Nederlandse inbreng in de speech. Zelfs al was het alleen het logo.

Bekijk het fragment:

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.