Nieuws
Now Reading
Nieuws • Playful Arts Festival in Den Bosch begint morgen
0

Nieuws • Playful Arts Festival in Den Bosch begint morgen

by Eric Bartelson18 juni, 2014

Vanaf morgen is het centrum van Den Bosch weer één grote speelplaats als het Playful Arts Festival opnieuw neerstrijkt. Het festival is een initiatief van Iris Peters (Wave of Tomorrow) en Zuraida Buter (zo-ii) en is bedoeld om het publiek te laten kennismaken met een cross-over tussen kunst, spel & spelen en sociale interactie. Dat gebeurt door middel van spontane spelmomenten (zoals te zien in bovenstaande trailer) waarbij nietsvermoedende voorbijgangers worden uitgenodigd deel te nemen. Maar ook lezingen, exposities en uitvoeringen staan op het goed gevulde programma.

Meer dan zeventig kunstenaars, (game) designers en performance artists uit het binnen-en buitenland (Frankrijk, USA, Denemarken, Duitsland, Engeland, België, Oostenrijk, Tsjechië etc) zijn aanwezig om hun werk te laten zien tijdens het festival, waaronder Eric Zimmerman & Nathalie Pozzi, Bernie DeKoven, Blast Theory, Viviane Schwarz, Ieke Trinks & Bernard Roddy en The Larks. Geen deelnemer, maar wel bezoeker is voormalig Naughty Dog gamedesigner Richard Lemarchand. 

En dit is het programma de komende dagen:
Opening 19 juni:
16.00 Balls Hoops & Beats (begint in het centrum, eindigt bij Willem II fabriek)
17.00 Word from the curators
17.10 Word from Eric Zimmerman
17.20 Interactive and multidisciplinary performance KLIK from Dansnest
17.45 Dj + play PAF14 exhibition
22.00 End
Programma Playful Inspiration Day, zaterdag 21 juni:
11:00 – 12:00 Talk: Matt Adams
12:00 – 13:00 Interactive Talk: Bernard DeKoven
>Break
14:00 – 14:30 Talk: The Larks
14:30 – 15:00 Talk: Astrid Mie Majgaard
15:00 – 15:30 Talk & Performance: Abner Preis
>Break
16:30 – 17:00 Talk: One Life Remains
17:00 – 17:30 Performance: Cindy Moorman
17:30 – 18:00 Talk: Ieke Trinks & Bernard Roddy
18:00 – 18:30 Talk: Eric Zimmerman & Nathalie Pozzi
>Break
19:30 – 20:30 Live New Games Panel (panel met curatoren & designers – gaan dieper in op Playful Arts)
Workshops tijdens het weekend:
  • Burn the Keyboard – Jonatan van Hove (workshop)
  • Aeon – Charlotte Putney (talk)
  • Urban Hacktivism – Sylvan Steenhuis (workshop)
  • Live interactive Theatre (shortlarp) – Arjen de Jong
  • Outdoor Play session  – Bernie DeKoven
  • Urban Play Workshop – The Larks
  • Maak je eigen opdruk op tasjes ism Grafisch Atelier
Play in the Dark avond 20 juni van 22:00-02:00
Spelen in het donker – host Marije de Wit (Mapije)
Play in the Dark Deelnemers:
Tom Rijntjes en Lisa Rombout, Julie Dassaud, Alejandra Huerta & Jara Lopez, Adriana Garcia, FourceLabs, Fresco Amsterdam, Dandy Unicorns, Jolande Jansen, Philipp Ehmann, MechBird, One Life Remains, Hilary O’Shaughnessy & Nicholas Ward, Indie Bird Game Collective, Edgar Rice Frotteur. Dj’s Waffles en Hekkla.
Urban Play 19-22 juni in de stad en rondom de Willem II Fabriek
Deelnemers:
Blast Theory, The Larks, Rene van Engelenburg, Bernie Dekoven, Andrew Gillan, Michael Straeubig & Frank Loesche, Jakob Scholz, Owen Harris & Charlene Putney, Lena Mech & Patrick Jarnfelt, Jedidjah Julia Noomen, Hilary O’Shaughnessy, Pieter Verhees & Tet van der Donk
Playful Arts Exhibition 19-22 juni Willem II Fabriek
Deelnemers
Chantal de Wolde, Puck en de Barbaren, Nina Boas, Marloes Reijnders, Monique Hendriksen, uMove, Dansnest, Viviane Schwarz, Cindy Moorman, Blast Theory, Abner Preis, René van Engelenburg, One Life Remains, KM Team, Cateringa & Kompanen, Owen Harris, Democracia, JeanPaul Jennen & Germen Zoer, HKU, Matthijs Bosman, Ieke Trinks & Bernard Roddy, Patrick Ashe.
Gedeelte van de expositie blijft staan in de Willem II fabriek tot 20 juli.
Playful Club Night – 21 juni W2 poppodium
DJs
Rob Hes (live) (Tronic, SCI+TEC), Brad Coleman (Radio Kobayashi Records, Glow Music), Losjes soundsystem (Losjes), Sugarbelly (Spatial, Glow Music), Vj Dikke Miggie
Auxpulse (Live /w Nintendo DS), Monodeer (Live /w Nintendo Gameboy), Akemiö Grey (Heibel!)
About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.