Nieuws
Now Reading
Nieuws • Horizon van Venus Patrol is de indie-tegenhanger van de grote persconferenties
0

Nieuws • Horizon van Venus Patrol is de indie-tegenhanger van de grote persconferenties

by Kitty Calis17 juni, 2014
Games zonder geweld, ze bestaan echt. Naast de opgeblazen E3 persbijeenkomsen van Sony, Microsoft en Nintendo was er Horizon, een persconferentie georganiseerd door Venus Patrol waar een achtal games werd aangekondigd. Een bescheiden aantal, maar de presentaties waren stuk voor stuk uniek. Helaas waren er geen Nederlandse games te bekennen. Deze waren er wel:

   
Animator Scott Benson en game designer Alec Holowka werken samen aan het succesvol gekickstarte Night in the Woods, waarin de kat Mae terugkeert naar de stad van haar jeugd, om vervolgens te ontdekken dat al haar vrienden inmiddels volwassen zijn, en ze eigenlijk niet zo goed meer weet wat ze wil met haar leven. Holowka vatte het perfect samen: “Night in the Woods is a game about the inevitability of death, and pizza parties.”
 
Platforms: Windows, Mac, Linux, PlayStation 4
Release datum: 2015
  

Patrick Smith aka Vectorpark, kondigde zijn nieuwste project Metamorphabet aan. Een interactief alfabet voor alle leeftijden.

 

Platforms: Windows, Mac, Linux, iPad
Release datum:  2014

  
metamorphabet

  

Het collectief Ko-op Mode onthulde maar liefst twee projecten: de vlieg- en muzieksimulatie Fledge en het door speelgoed geinspireerde puzzelspel GNAH! waarin speler de binnenkant van monsterhoofden verkennen om de buitenkant te beinvloeden.

 

Platforms: Windows, Mac, Linux
Release datum: 2015

  

screenshot-1

  

De makers van iOS exploratiegame Kometen, Niklas Akerblad en Erik Svedäng, maakten indruk met een uitgebreide gameplay video van hun point en click adventure else {Heart.Break()}. Volgens de mannen zelf een game over friendship, love en het programmeren van je omgeving.

 

Platforms: TBD
Release datum: 2015

  

elseheartbreak

  

Control Conference spreker Brendan Chung presenteerde voor het eerst een uitgebreide gameplay demo van een heist in zijn “20th century cyberpunk” hacking game Quadrilateral Cowboy.

 

Platforms: Windows, Mac, Linux
Release datum: 2014

  

screenshot-1 (1)

  

Dan Pinchbeck (Dear Esther) durfde niet meer dan 5 seconden nieuwe footage van zijn immersive exploration game Everybody’s gone to the Rapture te laten zien, maar prachtig was het wel.

 

Platforms: Playstation 4
Release datum: 2015

  

screenshot-1 (2)

  

Award-winning animator David O’Reilly (bekend van onder andere zijn compleet bizarre Adventure Time episode) kondigde zijn eerste game, Mountain, aan en vatte het perfect samen: “Mountain is a mountain simulator, you play as a mountain, and you get to do all of the things a mountain does.”

 

Platforms: Windows, Mac, iOS
Release datum: Juni 2014
   screenshot-3

  

Tot slot een live-performance van David Kanaga, samen met Fernando Ramallo de makers van Panoramical. Na een aantal jaar productie zal hun midi-controller bestuurde muziek/visual speeltuin begin 2015 eindelijk op Steam uitkomen.

 

Platforms: Windows, Mac, Linux
Release datum: Begin 2015

  
PANORAMICAL

  

Een geslaagde Horizon dus, met volstrekt unieke games, en veel overlap tussen andere media en games. Volgend jaar weer, maar dan met een aantal Nederlandse producten?
About The Author
Kitty Calis
Kitty Calis is vaste medewerker van Control en heeft een uitgebreid netwerk in de Nederlandse indie scene. Zij is verantwoordelijk voor de vacaturesite www.control-online.nl/jobs