Nieuws
Now Reading
E3 2014 • Verslag van de Sony persconferentie
0

E3 2014 • Verslag van de Sony persconferentie

by Alessandra van Otterlo11 juni, 2014

Aan het eind van de dag vol persconferenties is de beurt aan Sony. In het Los Angeles Memorial Sports Center zijn ze er klaar voor met een mega groot scherm. Greatness Awaits staat er. Sony heeft een behoorlijk voorsprong genomen op Microsoft en ze zijn niet van plan die uit handen te geven.

De opening is voor Destiny. PS4 bezitters hebben vanaf 12 juni exclusief toegang tot de Alpha. Aanmelden kan hier. Geen Nederlandse titel, maar aangezien Jesse van Dijk als lead concept artist aan de titel werkt ‘claimen’ we toch graag een klein stukje. Helemaal omdat alle Nederlandse titels die wel op de Sony stand te spelen zijn (Metrico, Killzone Shadow Fall Intercept en Nuclear Throne), tijdens de persconferentie helaas niet aan bod komen.

Non NL Indie

Ondanks die Nederlandse afwezigheid is er aandacht voor indie games, zoals Entwined. Een game over twee verliefde zielen die niet samen kunnen zijn. Entwined is ontwikkeld door Pixelopus, een team bestaande uit graduates van twee verschillende Amerikaanse opleidingen, onder leiding van Dominic Robilliard. Het is niet alleen een onthulling van de game, maar gelijk de launch. Ook kondigt Sony een samenwerking met Devolver Digital aan. Een aantal titels die door Devolver worden uitgebracht beleven hun debuut exclusief op Playstation. Het gaat om The Talos Principle (PS4), Titan Souls (PS4 en Vita), Hotline Miami 2: Wrong Number (PS3, PS4 en Vita), Broforce (PS4 en Vita), Not A Hero (PS4 en Vita) en Shadow Warrior (PS4). Een geremasterde versie van Grim Fandango komt uit voor Playstation 4 en er zijn beelden van Abzû, de eerste game van Giant Squid, de studio onder leiding van voormalig thatgamecompany art director Matt Nava.

Sokken

In Little Big Planet 3 krijgt SackBoy gezelschap van Oddsock, Toggle en Swoop. Ieder karakter heeft z’n eigen kracht en dat resulteert in nieuwe gameplay. Daarnaast zijn alle 8,7 miljoen levels die tot nu toe in LBP en LBP 2 door spelers zijn gemaakt vanaf dag 1 te spelen in LBP 3. Maar er zijn meer leuke nieuwtjes. Infamous: First Light, de DLC voor Infamous Second Son is eveneens als afzonderlijke game te spelen voor mensen die Second Son niet hebben gekocht. En bezitters van Far Cry 4 kunnen hun PSN vrienden uitnodigen voor de open world two-player co-op, ook als die vriend de game zelf niet heeft gekocht.

sony grim

Verder updates over hardware en andere zaken, zoals Playstation TV (dit najaar beschikbaar in US en Europa), Project Morpheus (met twee nieuwe demos speelbaar op de beursvloer), Playstation Now (vanaf 31 juli in de US), Powers (de speciaal voor PSN ontwikkelde tv serie) en de Ratchet & Clank film die voor een 2015 release staat gepland.

En de rest

Sony topt alles af met nog niet eerder vertoonde beelden van Mortal Kombat X, Magicka 2, de PS 4 remaster van The Last of Us, Uncharted 4: A Thief’s End, de Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain trailer, Batman Arkham Knight beelden, een nieuwe Suda51 game die exclusief voor PS 4 uitkomt, Bloodborne (de PS4 exclusive van Dark Souls en Demon’s Souls maker Hidetaka Miyazaki), en de aankondiging dat Grand Theft Auto V naar Playstation 4 komt. Leuk detail daarbij is dat PS3 én Xbox 360 spelers hun vorderingen in GTA online kunnen overhevelen naar PS4.

Disclaimer: deze post is niet bedoeld als volledig overzicht van de aankondigingen tijdens de Sony persconferentie. Dus als je dingen mist, dan kan dat kloppen.

About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).