Nieuws
Now Reading
Video Vrijdag • Dus zo worden die waanzinnige schilderijen van Cook & Becker geprint
0

Video Vrijdag • Dus zo worden die waanzinnige schilderijen van Cook & Becker geprint

by Eric Bartelson30 mei, 2014

In een promotionele video legt medeoprichter en -eigenaar Maarten Brands uit wat Cook & Becker is en wat ze verkopen. Nou is dat niet heel verrassend nieuws voor de aandachtige Control-lezer, want in de loop van de tijd hebben we hier vaker bericht over de nieuwe collecties digitale kunst van de Nederlandse kunsthandelaren. Het interessante aan deze video is dat we een kijkje krijgen in het productieproces van de printer.

Zo zien we bijvoorbeeld dat één van de C&B kunstenaars, Roman van der Have, zijn eigen werk op een heel andere manier bekijkt als het gedrukt is. “Ik ben gewend altijd naar een scherm te kijken en vrij onbekend met het proces van drukken, dus je bent altijd bang dat je iets kwijt gaat raken.” Daar hoeft hij zich geen zorgen over te maken, want de prints zijn uiteindelijk van een hoog niveau.

Nee, we maken geen reclame. We hebben in ons kantoor wel werk uit de collectie van Cook and Becker hangen, maar daar hebben we gewoon voor betaald (en cadeau gekregen –dank AvO). Welke werken? Nou deze:

sven_ruthner-msx_robots_1480x1800_marked

Falling - Bioshock Infinite

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.