Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Geslaagde eerste aflevering van game-docu-serie SUPER GAME JAM
0

Uit Nu! • Geslaagde eerste aflevering van game-docu-serie SUPER GAME JAM

by Matthijs Dierckx26 mei, 2014

Het concept klonk al spannend: vijf documentaires over twee getalenteerde maar totaal verschillende developers die binnen 48 uur een game maken. De eerste aflevering en het bijbehorende spel zijn inmiddels verschenen en het resultaat blijkt al even spannend.

Bram Ruiter en Daniel Oliveira Carneiro zijn de creatieve breinen achter deze leuke, niet-deprimerende versie van Indie Game The Movie. Voor het eerste deel stuurden ze Richard Boeser (bekend van ibb & obb, dat vanavond op Steam verschijnt) naar het huis van Vlambeers Jan Willem Nijman. Vervolgens krijgen ze van de docu-makers het thema breakup mee, terwijl ze eigenlijk gewoon een racegame willen maken. Enfin, bekijk zelf in welke bochten de developers zich wringen om dat alsnog voor elkaar te krijgen.

Alle afleveringen plus de games kosten €14,99 op Steam. (Let op: voorlopig nog even PC-only. Aan Mac en Linux-versies wordt gewerkt.)

Overigens is dit weekend de laatste aflevering opgenomen met als ‘slachtoffers’ Liselore Goedhart van Monobanda en Gunpoint-maker Tom Francis. Gezien het verslag op het blog van Francis is het resultaat zeer komisch.

SUPERGAMEJAMLIS

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.