Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • SXPD van Little Chicken en David Perry spat van het scherm
0

Uit Nu! • SXPD van Little Chicken en David Perry spat van het scherm

by Eric Bartelson22 mei, 2014

Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat. SXPD om precies te zijn. David Perry (Earthworm Jim, MDK, Matrix) zag wel wat in een herinterpretatie van de 8bit classic Deathchase en Little Chicken zag wel uitdaging in het maken van een super gestyleerde race ‘n’ gunner. En dat alles voor het goede doel via OneBigGame van Martin de Ronde.

SXPD The Enforcers of the Mephistopheles Law (zoals ie voluit, maar onuitspreekbaar heet) doet een aantal dingen heel goed. Allereerst is een lekkere arcade racer, met veel actie en een goed gevoel van snelheid. Gas geven gaat vanzelf, de speler draait de iPad als een stuur en vuurt kogels en raketten af op tegenstanders. Waarom? Ja, lees dat maar lekker zelf in de slim geïntegreerde comic van 42 pagina’s. Let op hoe de tekeningen van de comic naadloos overgaan in de actie. Klaar met het verhaal? Dan is de arcade mode ook nog een aanrader, zeker voor fans van de originele Deathchase.

De game is sinds gisterenavond te koop in de App Store (sorry vooralsnog alleen iPad) voor nog geen twee euro. Doe minder bedeelden een lol en koop die game. Doe je jezelf ook nog eens een grote lol.

sxpd2

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.