Nieuws
Now Reading
Nieuws • Hogeschool NHTV start eigen work-for-hire gamesstudio: Atlantis Games
0

Nieuws • Hogeschool NHTV start eigen work-for-hire gamesstudio: Atlantis Games

by Matthijs Dierckx19 mei, 2014

De Bredase hogeschool NHTV is een eigen gamesstudio gestart. Atlantis Games ontwikkelt entertainment en applied games in opdracht.

De studio is onderdeel van NHTV Business — een holding waaronder “diverse commerciële activiteiten ontplooid gaan worden”, zoals de hogeschool het omschrijft.

Frank Peters, directeur NHTV Business: “Hogescholen krijgen een bredere maatschappelijke functie: naast onderwijs en onderzoek moet kennis ook directer naar de maatschappij worden gebracht. Dit kan door R&D activiteiten in samenwerking met het bedrijfsleven, het in licentie geven van kennis aan het bedrijfsleven en het oprichten van bedrijven. Atlantis Games is een mooi voorbeeld van deze praktijk.”

Atlantis Games BV is tevens de eerste studio die gehuisvest wordt in de komende Bredase incubator**. Het verhaal daarachter is nog enigszins vaag. De NHTV verwees voor uitleg naar de Gemeente Breda, die er vervolgens niets over kon vertellen. Duidelijk is dat er lange tijd plannen waren voor een brede incubator, maar dat er onlangs besloten is deze volledig te focussen op games. De Brabantse gemeente sponsort het project met 500 duizend euro.

De studio zelf moet marktconform werken en geld gaan genereren dat ten goede komt aan het onderwijs van de NHTV.

Directeur van het bedrijf wordt Frank Zijlmans die, na een carrière in de IT, actief was als account manager voor de gamesopleiding van de NHTV. Zijlmans: “De NHTV heeft de afgelopen jaren veel hoogwaardige afstudeerders van haar gamesopleiding afgeleverd, een directe economische impact in Breda ontbrak echter. Met Atlantis Games willen we Breda als hotspot voor games op de kaart zetten. Het is jammer dat al dat talent nu uit de regio verdwijnt.”

Een persbericht somst nog andere belangrijke doelstellingen op:

  • Een plaats voor excellent afgestudeerde game-studenten met voor hen een baan en de mogelijkheid door te groeien naar het opzetten van een eigen onderneming
  • Een aantal stageplekken voor studenten van de game-opleiding van NHTV
  • Een spilfunctie voor het ontwikkelen van een “game” community in Breda/ Zuid Nederland
  • Een plaats voor het ontwikkelen van nieuwe applicatie-kennis
  • Een functie om interessante game-opdrachten te acquireren voor de gehele NHTV
  • Een maintenance/support faciliteit voor bestaande en toekomstige klanten die hun game hebben laten ontwikkelen in het NHTV-Game Lab en Atlantis Games

** Oorspronkelijke tekst: “Atlantis Games BV is tevens de eerste studio die onderdeel is van de komende Bredase incubator”. Dat kan verkeerd worden geïnterpreteerd.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.