Nieuws
Now Reading
Video Vrijdag • Scheepswrak en apocalyptische stad, allemaal in dezelfde week voor Vertigo Games
0

Video Vrijdag • Scheepswrak en apocalyptische stad, allemaal in dezelfde week voor Vertigo Games

by Eric Bartelson16 mei, 2014

Deze week verschenen twee zeer uiteenlopende video’s online van Vertigo Games. Eentje lag voor de hand. Het was een uitbreiding van hun immer groeiende duikspel World of Diving. Spelers kunnen nu het wrak van S.S. Yongala bezoeken zonder daar eerst het vliegtuig voor te pakken en vervolgens dertig meter onder de zeespiegel te zakken. World of Diving is overigens een van de fijnste Oculus Rift-ervaringen door het bedaarde tempo en de knap uitgewerkte onderwaterwereld. Kijk maar:

Verder zagen we deze week ook het Apocalyptic City Pack op de Unity Asset Store verschijnen, inclusief video van de content. Hoe zit dat? Heeft het team van Vertigo Games naast al het werk aan World of Diving en andere projecten ook nog eens tijd om asset packs te maken voor Unity-gebruikers? Vertigo-baas Richard Stitselaar moet lachen als we hem dat vragen: “Nee joh, die assets komen nog uit de Coded Illusions tijd. Na het faillissement in 2008 heb ik die gekocht en in de jaren daarna gebruikt voor games die we als Vertigo hebben gemaakt. Zo zijn de grotten uit Adam’s Venture bijvoorbeeld ook uit die assets.” Stitselaar geeft nu een selectie van het artwork dat toentertijd is gebouwd voor de grote 3D adventure game Nomos (ook bekend als Haven) uit als asset packs voor Unity-gebruikers.

Deze zogeheten Extreme Packs bestaan uit 3D modellen van steden, wegen, vegetatie, voertuigen en personages. “Het is ongeveer vijf procent van alle assets dat we nu aanbieden. Ik moet alles omzetten van Unreal naar Unity en het is nogal een klusje om alles bij elkaar te zoeken en aan te bieden.” Gaan we dit materiaal nog eens terugzien in World of Diving? Bijvoorbeeld als een verzonken stad? “Nee zeker niet”, zegt Stitselaar. “Het materiaal dat we nu aanbieden gebruiken we zelf toch niet meer. Maar als er nog Unity-gebruikers tussen zitten die er iets mee kunnen is dat toch mooi?”

Apocalyptic City Pack2

Apocalyptic City Pack

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.