Nieuws
Now Reading
Nieuws • Spil Games ontslaat 100 man, verlegt focus van desktop naar mobiel
0

Nieuws • Spil Games ontslaat 100 man, verlegt focus van desktop naar mobiel

by Matthijs Dierckx14 mei, 2014

Spil Games, het grootste Nederlandse gamesbedrijf, ontslaat 100 man. Dat heeft het bedrijf zojuist bekend gemaakt in een statement. De ontslagen zijn volgens het bedrijf het gevolg van een radicaal nieuwe strategie waarbij het de focus verlegt van desktop(-portals) naar mobile.

Ook is bevestigd dat de CEO Erik Goosens per 1 mei is vervangen door zijn voorganger Peter Driessen. Samen met CFO Willem van Wijmen gaat Driessen de reorganisatie doo0rvoeren. Ook de rest van het management team is naar verluidt vervangen door board members van Naspers en Expedia.

De 90 FTE verdwijnen uiterlijk in het derde kwartaal van dit jaar.

(Later meer.)

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.