Nieuws
Now Reading
VideoVrijdag • Emotioneel ‘Fragments of Him’ wordt volledige game
0

VideoVrijdag • Emotioneel ‘Fragments of Him’ wordt volledige game

by Matthijs Dierckx9 mei, 2014

Fragments of Him is voortgekomen uit de gamejam-serie Ludum Dare en is een game die focust op het gemis van een overleden partner. Nee, vrolijk is het niet, intrigerend wel. Het prototype kreeg zoveel positieve reacties — en niet van de minsten — dat het team erachter besloot een complete game te bouwen. Dat doen ze met steun van het Mediafonds.

In de bovenstaande video leggen de makers uit wat hun ideeën zijn achter het spel en hoe de uiteindelijke game anders is dan het prototype. (Speaking of which, dat speel je hier.)

SassyBot, van onder andere NHTV-alumni Tino van der Kraan en Elwin Verploegen, is een naam die je wellicht eerder al hebt gehoord. Zo zaten zij achter de Games [4Diversity] Jam-winnaar QUEER en waren betrokken bij IGF-nominee ATUM.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.