Nieuws
Now Reading
VideoVrijdag • Heerlijke Kickstarter-video voor vervolg op middeleeuws pixel-avontuur
0

VideoVrijdag • Heerlijke Kickstarter-video voor vervolg op middeleeuws pixel-avontuur

by Matthijs Dierckx9 mei, 2014

Veel geld vraagt Thomas van den Berg niet aan de Kickstarter-community, maar de achtduizend euro voor zijn Kingdom-sequel lijkt nog ver weg.

Kingdom is een schitterend, middeleeuws pixel-avontuur. Van den Berg heeft de source code gedeeld op Github, inclusief alle assets — “You could use the sprites and animations to build an entirely different game”. Aardige zet van de jonge developer, die dus nu op zoek is naar financiering voor een vervolg. Dat doet hij met het onderstaande filmpje — een van de betere video’s uit de verse Nederlandse Kickstarter-parade.

Zoals gezegd, het loopt bepaald nog geen storm. Het wachten is op een grote consumentensite die Van den Bergs Kickstarter onder een groot publiek bekend maakt.

Kingdom op Kickstarter

Speel de originele Kingdom hier (FLASH) 

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.