Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Vijf-op-een-rij puzzel BlastBall van Monkube is een hersenkraker
0

Uit Nu! • Vijf-op-een-rij puzzel BlastBall van Monkube is een hersenkraker

by Eric Bartelson28 april, 2014

BlastBall is de derde game van de Vlaamse studio Monkube. Eerder onderscheidde het gamebedrijf van oud-PlayStation Magazine hoofdredacteur Sven van de Perre zich met games die werden opgeluisterd met hoge kwaliteit in-game comics die een verhaal vertelden. Dit keer niets van dat. Met BlastBall worden de spelers uitgedaagd met een ogenschijnlijk simpel puzzelspel waarbij het de bedoeling is vijf ballen van dezelfde kleur achter elkaar te leggen. Maar de kracht schuilt juist in de simpele bediening en een paar duidelijke spelregels.

Blastball was twee jaar in ontwikkeling en is gemaakt in samenwerking met bordspelmaker Kris Burn. Speel het spel op iOS-apparaten, voorlopig alleen in België, Nederland en Nieuw-Zeeland.

BlastBall_ipad_mockup

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.