Nieuws
Now Reading
Nieuws • Eindelijk mag One Big Games SXPD van Little Chicken en David Perry los
0

Nieuws • Eindelijk mag One Big Games SXPD van Little Chicken en David Perry los

by Jan Willem Nijman16 april, 2014

Ruim anderhalf jaar geleden kreeg Control de kans om een vroege build van Little Chickens SXPD te bekijken en te spelen. De game viel toen al op door het strakke zwart-witte lijnwerk van comicartist Duke Mighten en de naadloze overgang van strip naar actie. Dit jaar op de GDC speelden we de game opnieuw en vermaakten we ons uitstekend met de zwaarbewapende motoren die elkaar achterna zitten in random gegenereerde omgevingen.

 

Nu komt de game dan toch eindelijk uit voor het goede doelen label One Big Game van Martin de Ronde. Het is de derde game van de charitatieve uitgever waar bekende gamedesigners belangeloos samenwerken met gamestudio’s. Zo zagen we eerder een samenwerking tussen Masaya Matsuura en Triangle Studios voor de game Winta en is SXPD een product van David Perry en Little Chicken. Perry wilde een hommage brengen aan zijn favoriete game uit vervlogen dagen 3D Deathchase van de ZX Spectrum en heeft dat met behulp van de Amsterdamse studio gedaan.

De game maakt aanstaande donderdag een softlaunch in Canada en verschijnt een paar weken later in de rest van de wereld in de App Store. Bekijk hieronder een video van 3D Deathchase en probeer eens tien minuten vol te houden met het geluid aan. Geloof me, vroeger was echt niet alles beter.

About The Author
Jan Willem Nijman