Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Weirdbeard maakt de game Duifkopter voor Nationaal Comité 4 en 5 mei
0

Uit Nu! • Weirdbeard maakt de game Duifkopter voor Nationaal Comité 4 en 5 mei

by Eric Bartelson11 april, 2014

Nationaal Comité 4 en 5 mei is voor vrijheid, maar vecht ook voor naamsbekendheid. De groep die de oorlog (ik heb het over de Tweede Wereld-variant) bewust heeft meegemaakt is onherroepelijk aan het uitsterven en de huidige generatie ziet 4 mei als 2 minuten ongemakkelijke stilte en 5 mei als gratis festivaldag. Om die jongere doelgroep toch een beetje te interesseren in het gedachtengoed van het Nationaal Comité is nu ingezet op de kracht van gaming.

Weirdbeard tekende voor het ontwerp van Duifkopter, de game waarmee (zoals het Comité dat schrijft:) “op een vernieuwende en speelse manier het thema vrijheid onder de aandacht brengt.” De speler neemt de controle over een duif die om een of andere manier niet kan vliegen op de conventionele manier (waarschijnlijk volgevreten aan het voer van de toeristen op de Dam) en dus wieken op zijn hoofd heeft. Vandaar de ‘kopter’ in de titel. Vlieg door de levels en bevrijd je gevangen genomen vrienden. En geniet van de vrijheid waarin je dit kunt doen in dit land. Voor iOS en Android.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.